Langlaufen in Prägraten

Langlaufen in Prägraten Zdroj: TVB Osttirol / Peter Maier

Achensee
Tirolel Lechtal
Langlaufen in Prägraten
Rodelbahn Elfer - Pinnistal
Villgratental
6
Fotogalerie

5 tyrolských vesnic, které musíte v Alpách navštívit

V pátek běžky, v sobotu sjezdovky a v neděli sáňky – podobně pestrý sportovní program si lze užít téměř po celém Tyrolsku. Přinášíme tipy na nejlepší místa pro vaši příští dovolenou v Alpách.

1. Lyžování v největším ski areálu Rakouska

St. Anton se hrdě nazývá „kolébkou alpského lyžování“. A ne nadarmo – zimní turistika se tu provozuje již více než 100 let. Dlouholetá tradice této lyžařské oblasti přinesla nejrůznější superlativy. Nejenže patří tento ski areál k těm vůbec nejlepším, ale zároveň nabízí i špičkovou gastronomii a skvělé kulturní vyžití. Je tedy nad slunce jasné, že například závod „Der weiße Rausch“, při němž se na konci sezóny utkají stovky milovníků zimních sportů, se může konat pouze zde.

St. Anton - ArlbergSt. Anton - Arlberg | St Anton am Arlberg / Manfred Jarisch

2. Skitouring v Innervillgratenu a Außervillgratenu ve Východním Tyrolsku

„Přijeďte k nám, nic nemáme.“ Villgratental ve Východním Tyrolsku tímto sloganem oslovuje své návštěvníky již desítky let – a zůstává věrný sám sobě. Nenajdete tu žádný lyžařský vlek, neboť zde panuje jiná filozofie zimních sportů: Kdo chce sjet dolů, musí se nejprve dostat nahoru, a sice za pomoci svých vlastních sil. Radost to vyvolá u milovníků skialpinismu, kteří se zde většinou drží stranou ostatních a při fantastických sjezdech si užívají nedotčenou přírodu.

VillgratentalVillgratental | TVB Osttirol / W9 Studios

3. Běh na lyžích v Pertisau u Achensee

Kdybychom mohli vytvořit ideální topografii pro běžecké lyžování, byla by v podstatě stejná, jako je tomu v regionu Achensee. Mírné kopce podél pobřeží jsou skutečným rájem pro milovníky běžeckého lyžování. Na konci února se profíci i amatéři vydávají k hromadnému startu tzv. 3-Täler-Laufu, tedy běžeckého závodu přes 3 údolí, který vede krásnými zákoutími přírodního parku Karwendel. Pokud chcete nejdřív trochu potrénovat, můžete se v lednu zúčastnit profesionálního běžeckého kempu, kde vám mistři tohoto sportu prozradí své triky.

AchenseeAchensee | Achensee Tourismus

4. Zimní pěší turistika v Elbigenalp v Lechtalu

Přes Garmisch-Partenkirchen se rychle dostanete do ideálního výchozího bodu pro zimní dovolenou jiného typu. V oblasti přírodního parku Lechtal najdete 34 tras upravených pro zimní turistiku, které vedou magickou zasněženou přírodou přes rozsáhlé panoramatické stezky, tiché lesní mýtiny a po březích zamrzlých jezer. Putování můžete zakončit na jedné z devíti otevřených salaší a horských chat, kde na vás čekají teplá kachlová kamna a horká polévka.

Tirolel LechtalTirolel Lechtal | Tiroler Lechtal / Gerhard

5. Sáňkování ve Stubaitalu

Stubaital je známý svými rozmanitými lyžařskými oblastmi s jistotou sněhu. Má však co nabídnout i mimo sjezdovky. Pokud dáváte přednost sáňkování, sotva najdete lepší destinaci. K dispozici máte celkem deset sáňkařských drah o celkové délce 41 kilometrů, oceněných Tyrolskou značkou kvality pro přírodní sáňkařské dráhy – a k tomu odpovídající sáňkařskou jízdenku, se kterou můžete využívat vlek ve dne v noci.

Rodelbahn Elfer - PinnistalRodelbahn Elfer - Pinnistal | Tirol Werbung / Bert Heinzlmeier

Více informací se dozvíte v následujícím videu: