Zdroj: Veletrhy Brno, a.s.

Caravaning Brno přinese tipy na cestování a dobrodružství

Pokud alespoň částečně milujete svobodné cestování, jste tak trochu dobrodruzi a zároveň nepodceňujete svoji výbavu na cesty, pak byste neměli vynechat letošní Caravaning Brno. Mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů se koná od 20. do 23. října a přinese vám ucelenou nabídku všeho, co ke kempování a karavaningu patří. Můžete nakupovat, inspirovat se od známých cestovatelů a zažít skvělou atmosféru mezi stejně naladěnými fanoušky.

Caravaning Brno letos bude ve dvou halách brněnského výstaviště nabitých těmi nejznámějšími značkami a vychytávkami ve světě karavaningu. Chybět nebude ani poutavý doprovodný program s cestovatelskými přednáškami. V hale P najdete téměř 100 značek od top vystavovatelů obytných vozů, karavanů, minikaravanů, vestaveb i overlandů. Nabídku doplní prodejci bohatého příslušenství pro kempování, včetně nových střešních stanů či skládacích kol. V hale F se pak budete moci podívat na řadu prémiových značek od firem, jako jsou Blue Rent, Caravan Metropol, Camping World Neugebauer, Centrum Moravia, MS Camper, TOPTRADE. Tuto sestavu nově doplní společnost GKR ORYX s.r.o. – český výrobce luxusních přívěsů ORYX Fifth wheel. A pozor, to není vše. V hale G budou souběžně probíhat veletrhy cestovního ruchu Go a Regiontour, takže se můžete inspirovat rovnou nejzajímavějšími destinacemi pro vaše dobrodružství.

 

Veletrhy Brno, a.s.

Luxusní vozy, akční nabídky i novinky pro fajnšmekry

CaravanCity představí značky Karmann-Mobil, Robeta, Affinity a Tourne. CARAVAN Plus s.r.o. přiveze náhradní díly a příslušenství německého prodejce REIMO a luxusní obytné vozy NOTIN Camping cars a Ahorn Camp. Společnost HYKRO Praha bude mít tradiční zastupované značky německé výroby: Knaus, Tabbert , Weinsberg, obytné vozy Carado, dále exkluzivně obytné přívěsy a obytná vozidla švédského výrobce KABE. CARAVAN METROPOL doveze na veletrh přímo ledoborce. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý vozový park a nejžhavější novinky od německých značek Bürstner, Hymer a Nismann + Bischoff. Společnost BLUE RENT bude prezentovat bezkonkurenčně největší a také nejdražší exponát pro nejnáročnější klientelu, jedenáctimetrový exkluzivní obytný vůz LINER 1090 GI zahrnující i pračku, myčku nádobí a klimatizovaná křesla. KaravanTravel.cz ukáže kompletní produktovou řadu prémiových obytných vozů Eura Mobil. Můžete se těšit na novinku na platformě Mercedes-Benz, tři značky obytných vestaveb různých typů ihned k odběru, nové modelové řady CI Horon a CI Magis+ a širokou nabídku skladových vozů. Karavan Centrum Morava.cz nabídne obytná auta a karavany světových značek FENDT, MOBILVETTA, LAIKA, EURA MOBIL, ETRUSCO, FORSTER, McLOUIS a VANTourer. Centrum Moravia Olomouc přiveze zastoupené značky Hymer, Eriba, Carado a Dethleffs. Společnost AUTO-BAYER, s.r.o., autorizovaný prodejce a servis značek Volkswagen a ŠKODA, představí obytné vozy Elnagh, kterých je výhradním prodejcem a servisním partnerem pro ČR.

Karavany, minikaravany, střešní stany i super výbava

Již podruhé se v Brně ukáže firma Life Style Camper s krásnými minikaravany, jejichž oblíbený model X-Line Premium ocení ti, co s karavanem neváhají jet i do náročného terénu. AZ SERVIS vedle obytných aut největšího evropského výrobce HOBBY Wohnwagenwerk přiveze i sortiment italské firmy Wingamm. Přijede i firma FIBICH CampingCars, která se zabývá prodejem a půjčováním karavanů, obytných vozů a příslušenství Movera a Camping-Profi. Na veletrhu se představí i česká firma ORYX, transformovaná z vývojového start-upu do výrobní společnosti, která spouští sériovou výrobu luxusních obytných návěsů zvaných v Americe „Fifth-wheel“. Nový trend cestování představí značka VisionX, výrobce expedičních střešních stanů, s nimiž během pár minut proměníte své auto na útulné bydlení uprostřed přírody. Nebude chybět známý výrobce stylových skládacích elektrokol MATE.BIKE nebo český výrobce nádob na odpad a sběr dešťové vody a skladování propan-butanových výrobků MEVA. Premiéru bude mít platforma Vansafe, která ve spolupráci s Allianz vytvořila přímo na míru pojištění pro majitele obytných aut, které kryje rizika karavaningu.

Veletrhy Brno, a.s.

Cestovatelé vás inspirují, odborníci informují a herci pobaví

Doprovodný program v pavilonu P nabídne opět cestovatelské přednášky. Od Kláry Hájek Velinské se dozvíte o cestování po Kantábrii obytňákem i na kole, o cestě Švédskem a Španělskem vám poví manželé Aneta a Tomáš Málků. Tomáš Vejmola vás bude inspirovat Afrikou, cestovatel a fotograf Jakub Moravec vás zavede na jih do Toskánska i na sever do Skotska, Michal Kůra se ujme přednášky Slovinsko pro karavanisty. V sobotu se na veletrhu pokřtí Velký průvodce karavanisty, vycházející po dlouhých 30 letech. Knihu pokřtí osobnosti, které také propadli karavaningu – herci Vašek Vydra a Jana Paulová a moderátor Dalibor Gondík. Součástí programu jsou i dvě panelové diskuse - ve čtvrtek na téma rozvoje stání pro karavanisty v Česku s AKK ČR a v pátek o přibývajících zákazech a ochraně přírody při karavaningu, kde bude zastoupen i názor správy CHKO.