Zdroj: Shutterstock

Hvězdní tvůrci i obsazení. Tyhle audioseriály vás dostanou

Audio obsah nabízí stále více možností. Kromě špičkové kvality zvuku a působivých efektů jde i o méně obvyklé formáty a autorskou tvorbu bez tradiční knižní předlohy. Příkladem je Agent od Jiřího Havelky, který se stal Audioknihou roku 2021. V novinkách Audioteky najdete ještě další zajímavé tituly. Nenechte si je ujít.

Jiří Havelka: Agent 

archiv Audioteka CZ

Již zmíněný, cenami ověnčený dokumentární audioseriál vypráví strhující příběh posledních dní života bývalého ruského agenta a nekompromisního Putinova kritika Alexandra Litviněnka. Mapuje dobu, kdy marně bojoval s následky otravy a zároveň pátral po tom, kdo za ní stojí. Autor a režisér Jiří Havelka s posluchači sdílí i citace z materiálů, které dosud nebyly do češtiny přeloženy nebo umělecky zpracovány. V hlavních rolích excelují hvězdy Dejvického divadla v čele s Jaroslavem Pleslem, Klárou Melíškovou, Ivanem Trojanem a Martinem Myšičkou.

David Laňka, Martin Müller: Já, vrah 

archiv Audioteka CZ

Tahle novinka zaujme jak obsahem, tak řadou efektů. Za autentickými zvuky a kulisami se tvůrci často vydávali ze studia do terénu. Zamířili i na skutečné místo činu. Pětidílný audioseriál totiž mapuje příběhy sériových vrahů. Řeší nejen okolnosti jejich činů, ale především motiv pachatele, jeho vztah k oběti i niterné pohnutky. Zdramatizované rozhovory vyšetřovatelů a podezřelých vycházejí z přepisů policejních výslechů a rekonstrukcí. O to intenzivnější vjemy ve vás novinka s Davidem Švehlíkem v roli Vyšetřovatele zanechá.

Kinga Krzemińska, Krzysztof Komander: Strážmistr Cuff 2 

archiv Audioteka CZ

Zločin a detektivní práce nechybí ani v našem dalším tipu. Tím je druhá série příběhu o nonšalantních metodách strážníka Cuffa. Jeho profesním snem je chytit sériového vraha a jak se zdá, konečně má příležitost si ho splnit. Když je na ruském kole nalezeno tělo neznámého muže, snaží se případ za každou cenu vyřešit, i když všichni předpokládají, že jde o přirozenou smrt. Stejně jako v první sérii podávají i v pokračování skvělé výkony David Novotný a Jan Vondráček.

Podrobnější informace k celé nabídce titulů najdete na www.audioteka.cz.