Zdroj: SAZKA a.s.

Kam nejčastěji investují výherci? Miliony ze Sportky jdou do bydlení a aut

Z letní Milionové bouře Sportky vzešlo 100 nových milionářů. Zajímalo nás, jak si výhru plánují užít. Většina z nich si za peníze pořídí praktické věci: prim hrálo zlepšení bydlení a nová auta.

Letošní rok se zapíše do dějin jako rekordní v počtu nových milionářů, které Sazka dosud vygenerovala. Ačkoliv máme ještě tři měsíce před sebou, je jisté, že v počtu nových milionářů trumfne rok 2022 všechny předchozí roky.

Nejvyšší podíl na nových milionářích má přitom Sportka a její Šance, odkud od začátku roku vzešlo už rovných 200milionářů! Mezi ně patří i majitel Superjackpotu v hodnotě 155 183 504 korun, tedy letošní doposud nejvyšší výhry. Tomu se obrátil život naruby poslední prázdninový den, kdy vsadil vlastní čísla a vyhrál. Přestože se většinou nejvíce vyhrává v prosinci a lednu, v letošním roce zatím vede léto. Od 26. června do konce srpna vzrostl počet českých milionářů o 130 nových jmen. Stojí za tím právě hlavně Milionová bouře Sportky.

Díky ní přibylo v každém z dvaceti slosování pět výherců, jež si odnesli po 1 000 000 korun. A jak se nám výherci svěřili, peníze nejčastěji využijí na splacení úvěrů, vyrovnání hypotéky a dostavbu či úpravy domů.

Peníze pomáhají s bydlením

Jedním z nich je i třicátník z Čech, jemuž výhra pořádně usnadní život. „Neskutečně se mi ulevilo. Konečně mohu splatit zbývající hypotéku, zbavit se všech finančních závazků a nebudu se tolik strachovat o naše finanční zabezpečení,“ vysvětlil nám při osobním setkání. Kromě toho plánuje část peněz investovat do budoucnosti a přispět na charitu.

Vyřešit bydlení se chystá i padesátník, který si poprvé vsadil teprve před dvěma lety. „Už nějaký ten pátek se chci přestěhovat, takže peníze rozhodně přijdou vhod. Dost se mi ulevilo, protože si konečně mohu nechat vypracovat projekt domu. Jsem teď mnohem šťastnější,“ pochvaloval si.

Tepelné čerpadlo nebo auto?

To jiný výherce se nám svěřil s tím, že peníze padnou na střechu jeho nového domu, jedna výherkyně si pořídí tepelné čerpadlo a populární volbou je splacení leasingu či koupě nového vozidla.

„Stále tomu nemohu uvěřit. Výhra mi udělala obrovskou radost,“ vyprávěla nám s dojetím usměvavá seniorka, když si k nám přišla peníze vyzvednout. „Koupím si hned nové auto, které už opravdu nutně potřebuji. A také přispěji na charitu, abych pomohla i ostatním.“

Zlepšete si život s miliony

Miliony zkrátka a dobře udělaly radost a usnadnily život snad každému z výherců. Milionová bouře se už sice přehnala, pěkné částky ale rozdáváme dál. V pátky 7. a 21. října padnou další milionové podzimní prémie Sportky. Pořiďte si svou vstupenku do příštího slosování na některé z prodejen s nabídkou Sazky nebo si vsaďte z pohodlí svého domova online. Internetové sázení trhá poslední dobou rekordy a v průměru z něj měsíčně odchází deset novopečených milionářů.

Hraj s rozumem | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost. Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.