Zdroj: Pexels

4
Fotogalerie

Nejlepší značky pro aktivní lidi

V dnešní době se zdravý životní styl, outdoorové výlety a kondice staly jednoduše módou. Pokud rádi cvičíte a neustále se udržujete v kondici, jistě hledáte oblečení, obuv a vybavení určené právě pro takové lidi!

Na trhu je mnoho značek vyrábějících turistické a sportovní vybavení. Některé z nich však rozhodně vyčnívají nad průměr a lidé po celém světě si je rádi vybírají. Vyznačují se kvalitou svých výrobků, inovativním přístupem k navrhování po sobě jdoucích modelů nebo prostě dlouhou tradicí tvorby sportovního a turistického vybavení, oblečení či obuvi. Pokud máte aktivitu v krvi a nikdy nedokážete dlouho sedět v klidu, jejich výrobky vás jistě osloví. To platí tím spíše, že výrobky dnešních outdoorových značek se vůbec nepodobají hrubým modelům z minulých let.

Pexels

Dnes vládne minimalismus a moderní přístup k designu, takže v botách nebo mikinách těchto značek je radost chodit! Většinu těchto špičkových značek najdete v obchodě 8a.cz.

Něco pro milovníky hor

Pokud se věnujete horským aktivitám, značku Salomon už pravděpodobně znáte. Patří ke kultovním výrobcům horského vybavení, oblečení a obuvi. Společnost se původně specializovala na lyžařské vybavení, ale nyní má celosvětovou působnost a její rozsáhlý sortiment pokrývá mnoho horských sportů a aktivit. Milovníci pěší turistiky a horského běhu zde najdou mimo jiné celou řadu produktů. Ultralehké vybavení a oblečení vám umožní rychle zdolávat trasy za každého počasí.

Pexels

Pokud hledáte osvědčenou a zároveň moderní obuv, skvělou volbou jsou také dámské a pánské boty Salomon. Některé modely bot na horské běhání se staly v běžecké komunitě téměř kultovními díky své schopnosti fungovat i v těch nejnáročnějších povětrnostních podmínkách. Pokud ji ještě neznáte, rozhodně stojí za to si její nabídku prohlédnout.

Něco pro běžce

Na trhu je dnes mnoho firem vyrábějících běžeckou obuv. Pouze asi několik značek se však plně zaměřuje pouze na běh. Jednou z nich je švýcarská společnost On Running. Ačkoli výrobce nemá tak bohatou historii jako řada jeho konkurentů, rozhodně se řadí do popředí, pokud jde o moderní technologie. Značka je skutečně na špici v používání inovativních materiálů a designu obuvi. Využití laboratoří v kombinaci s přesnými výpočty umožnilo vytvořit velmi lehkou a skvěle tlumenou obuv, která rozhodně vyniká nad konkurencí. Jedinečný charakter obuvi podtrhuje moderní design. Sortiment tohoto výrobce by měl být známý všem běžeckým nadšencům, ať už trénují převážně na asfaltu, nebo těm, kteří dávají přednost běhu v terénu či v horách.

Pexels

Ideální pro týmové sporty, ale nejen pro ně

Mnoho známých sportovních značek pochází ze Spojených států. Under Armour je jednou z nich. Společnost byla založena s ohledem na americký fotbal a jako jedna z prvních začala vyrábět vysoce kvalitní oblečení pro fyzickou aktivitu. Použití syntetických vláken v tričkách znamenalo, že tyto oděvy odvádějí vlhkost od těla mnohem účinněji a poskytují mnohem větší pohodlí při tréninku nebo závodech než klasická bavlněná trička. Dnes je standardem syntetické funkční oblečení. Společnost silně rozvinula svůj sortiment a zaměřila se na poskytování oblečení především pro týmové sporty nebo fitness. Dnes nabízí nejen kvalitní sportovní oblečení, ale také moderní obuv nebo doplňky, jako jsou tašky a batohy. Boty Under Armour na běhání nebo trénink v posilovně jsou velmi oblíbené nejen u sportovců, ale u všech aktivních lidí.