Zdroj: Digital Market s.r.o.

Poštovní známky jako investiční zdroj

Poštovní známky mají své jisté kouzlo. Nejsou jen předmětem, který se prodává jako cenina a díky němu se tak může odeslat zásilka. Některé jsou velmi cenné.

O tom, že bychom si měli nějakým způsobem spořit nebo investovat do něčeho, co nám naše finance rozmnoží, slýcháme z různých zdrojů. Ne každému se chce ale obchodovat se zlatem či akciemi. Poté je možnost investovat do poštovních známek. Pokud jste se například rozpomněli na své dětství, jak jste sbírali různé poštovní známky a ukládali je do alba nebo obálek, tak v tomto případě nebudete daleko od svého sběratelského záměru. Je ale pravdou, že tyto skvosty nebudou zdobit poštovní zásilky. Dokonce ani nemusíte být filatelisté, abyste rozuměli hodnotě malé známky, natož celé sbírky. K tomu vám skvěle poslouží odborníci z Fildy.cz. A to nejlepší? Vše zvládnete přes internet.

Vlastní sbírka známek

Každá známka má v sobě ukryto víc, než jen vaši investici. Stojí za ní příběh, který má historii. Vy se můžete tak stát vlastníky jedné známky nebo celé sbírky. Jak ale vytvořit prodejnou sbírku, když nejste odborník? To ani na Fildy.cz nemusíte být, zde spolupracujete s předními znalci, kteří vám pomohou vytvořit a navrhnout odpovídající portfolio. Díky jejich specializaci ovšem máte vždy jistotu a garanci, že sbírky budou velmi dobře prodejné, známky jsou originální a rovněž mají svůj ověřený původ. Jen je třeba vzít v úvahu, že je lepší počítat s delší dobou uchování sbírky a to nejlépe po dobu pěti let. Filatelie je tak spíš dlouhodobá záležitost, nicméně výhodu je, že taková investice často není ovlivněna děním na trzích a ve světě, takže může posloužit jako takové životní pojištění i pro méně stabilní investiční situace.

Dostupná investice pro každého

Můžete mít nějakou představu a také samozřejmě možnosti, což jsou v tomto případu finance. Jak s tím správně naložit, aby se investování vůbec vyplatilo? Naštěstí Fildy.cz má řešení pro každého.

Můžete se stát:

·       spořičem, kdy požadujete zhodnocení od 500,- do 3 000,- Kč měsíčně.

·       drobným investorem, kdy uvažujete měsíčně nad částkou více jak 3 000,- Kč

·       investorem, který si našel zalíbení v poštovních známkách a může chtít zhodnocení nad 10 000,- Kč měsíčně

Podle individuálního sestavení portfolia mohou i spořiči nebo drobní investoři dosáhnout na něco skutečně smysluplného. Investiční známky tak nejsou jen pro velké investory, ale jsou nyní dostupné u pro běžné lidi aniž by si na to museli brát úvěr. U vybraných poštovních známek není problém dodání známky i s příslušným atestem, který bude pořízen znalcem. Cena se určuje podle katalogů, ale i posledních prodejů a také tržní hodnoty. Pokud spoříte, poté jakmile dosáhnete hodnoty známky, tak vám bude doručena nebo si ji můžete rovněž nechat uloženou v sejfu a odešlou se poté známky najednou.

Filatelisté vám připraví portfolio a vy si ho samozřejmě můžete zakoupit celé nebo pouze jeho část a postupně ho tak doplňovat. Vaše měsíční platby jsou v podstatě investice do konkrétní známky, která doplní portfolio.

Sbírání známek si zamilujete

Mnohdy se pouhé investování může proměnit v zálibu a ani není divu, protože poštovní známky jsou velmi zajímavé a zvláště když si uvědomíte, že jsou nositelkami legend a pravdivých příběhů. Sestavená portfolia z Fildy.cz mají skutečnou budoucnosta vysoké zhodnocení, což je zase příznivější zpráva pro investory.