Video placeholde

Jedna z největších světových franšíz v Česku vzdělává i pomáhá již 30 let

Kariérní růst, uznávané školící systémy a dlouholetá zkušenost, která má své místo na světovém trhu již od roku 1955, v tuzemsku od roku 1992. Jedna z největších franšíz na světě vás jistě překvapí svým propracovaným vzdělávacím systémem. Franšízantka Kamila Kleiblová prozradila, jaké jsou její zkušenosti v podnikání. Jaká je v McDonald's možnost kariérního růstu a co všechno se naučíte jako zaměstnanec? 

Přes 20 let u McDonald's

Kamila Kleiblová dříve pracovala v oblasti zahraničního obchodu, ale když se jí v roce 1998 narodila dcera, rozhodla se svůj obor změnit. „Když jsem otevřela franšízu, musela jsem jako všichni u nás projít všemi pracovními pozicemi. Začalo to manuálními pracemi v kuchyni, dále jsem prošla manažerskými posty, až jsem se propracovala na pozici vedoucí restaurace,“ říká jedna z nejúspěšnějších franšízantek. Za více než dvacet let se jí povedlo vybudovat devítičlennou základnu poboček McDonald's v Moravskoslezském kraji a na Olomoucku. 

Technologie, VR i e-learning

McDonald's má kvalitní a moderní třístupňový vzdělávací systém. „Někteří zaměstnanci od nás přechází do jiných společností, kde nachází nová uplatnění. Je to pro nás vizitka toho, že jsou naše vzdělávací systémy funkční. Mnoho společností a firem si je velice pochvaluje,“ říká Kamila Kleiblová, která také upřesňuje systém kariérního postupu: „U nás mají možnost kariérního růstu úplně všichni. To znamená, že to není o tom, jaké má konkrétní zaměstnanec vzdělání, ale jaké vynaloží úsilí a jakým způsobem chce se sebou pracovat a dále růst.“ McDonald's inovuje své pobočky i po technologické stránce, a tak se zaměstnanci naučí pracovat i s nejnovějšími systémy. Při školení zaměstnanci používají e-learning a virtuální realitu.

Nadační fond, který spojuje rodiny

Nadačního fond Dům Ronalda McDonalda staví vůbec první dům svého druhu v České Republice v areálu FN v Motole. První rodiny přivítá již v listopadu letošního roku. Kamila Kleiblová o něm říká: „Nadační fond Dům Ronalda McDonalda má za cíl pomoci rodinám těžce nemocných dětí tak, aby mohly trávit více společného času se svými nejbližšími.“ Péče orientovaná na rodiny, kterou se Nadační fond Dům Ronalda McDonalda zabývá, spočívá v poskytnutí důstojného a dostatečně komfortního zázemí i bezplatného ubytování rodinám těžce a dlouhodobě nemocných dětí, které v nemocnicích tráví hodně času a jsou tak mnohdy odloučeny od svých nejbližších. Světové studie přitom potvrzují, že přítomnost rodičů a vytržení z mnohdy stresujícího nemocničního prostředí mají výrazný pozitivní vliv na uzdravení  hospitalizovaných dětí.