Paddleboard

Paddleboard Zdroj: Knktr

Léto u vody, městem na kole, nebo túru přírodou? Pět tipů na aktivní a cenově dostupné léto

Prosluněné a hřejivé léto se blíží. Přinášíme vám pět tipů, jak si prázdniny užít aktivně, a přesto cenově dostupně díky akční letní nabídce LÉTO V TOPU! od MultiSport, která platí od 1. června do 30. září. Vyberou si jak milovníci sportu či fanoušci odpočinku, tak kulturní nadšenci všech věkových kategorií. Ukážeme vám, že výhody karet MultiSport bohatě využijete i přes letní dny, a ještě díky tomu ušetříte. Výhodná letní nabídka platí také pro síť sportovních a relaxačních zařízení na Slovensku.

K prázdninovým parným dnům neodmyslitelně patří voda. Díky letní akci LÉTO V TOPU! od MultiSportu si jako uživatelé karet máte možnost užít rozmarné léto hned v několika letních koupalištích a biotopech. Stačí vám deka, opalovací krém, knížka a dobrá nálada. V Praze doporučujeme navštívit Biotop Radotín, oblíbené místo pro trávení času u vody i s těmi nejmenšími. Obyvatelé Brna mohou v horkých dnech zavítat na koupaliště Biotop Brno – Jih, které se nachází na klidném místě u řeky Svratky, a užít si tak přírodní koupání.

Když vás opalování omrzí, schovejte se do aquaparků. Ratolesti určitě ocení divoké řeky a nejrůznější tobogány. Doporučujeme například Letní Aquapark v Ústí nad Orlicí, který kromě tobogánů a bazénu nabízí minigolfové hřiště, boulder stěnu a dětské koutky s prolézačkami, skluzavkami či pružinové houpačky.

Pro ty, kteří chtějí letní čas strávit u vody akčněji a zůstávají ve městě, přinášíme tip na Kayak Beach Bar na oblíbené pražské náplavce. Můžete si zde vyzkoušet paddleboard a kajak, se kterým vyjedete na Vltavu, či si zarezervovat volejbalové hřiště.

Po práci legraci

Zůstáváte během letních prázdnin převážně ve městě a do fitness centra se vám nechce, jelikož venku svítí sluníčko a přemýšlíte, jak jinak aktivně vyplnit volný čas? Pokud patříte mezi fanoušky míčových, raketových a jakýchkoli jiných sportů, přinášíme dobrou zprávu. Jako členové MultiSport máte i přes léto možnost využívat nejrůznější sportoviště a není proto třeba svá členství na prázdninové měsíce přerušovat.

Velmi oblíbeným setkávacím místem v Praze jsou Žluté lázně, které nabízejí velké množství sportovního vyžití. Zahrát si můžete beach volejbal čistolní tenis. Z raketových sportů si pak můžete zahrát badminton. Pro ty, kteří se neradi v létě zavírají do posiloven a nechtějí přeskočit trénink máme tip na venkovní posilovnu Yellow Gym. Na své si přijdou milovníci činek, crossfiteři, vzpěrači, ale také každý, kdo se chce jen příjemně protáhnout. Ve Žlutých lázních lze také naskočit na kajak či paddlebord.

Po túře zasloužená relaxace

Pokud plánujete na léto dlouhé túry v přírodě či outdoorové aktivity s rodinou na dovolené, zasloužený odpočinek a relaxace v podobě oblíbených wellness vám jistě udělají radost. Doporučujeme navštívit například Jizerské hory, kde si můžete užít zasloužený relax ve wellness v liberecké Saunii. Také procházky po městě dají zabrat, takže po celodenním brouzdání Olomoucí oceníte luxusní wellness v Nutrend World, do kterého mají držitelé karet MultiSport 30% slevu. Letní nabídku wellness využijete také na Slovensku, například po vydatném výletu v Tatrách.

O kousek blíž přírodě

Mnohé z vás nejspíše překvapí, že kartu MultiSport je možné využít i k návštěvě čtyř domů v přírodě. Pokud se rádi vracíte do Českého ráje, čeká zde na vás Dům přírody Českého ráje v Dolánkách u Turnova. Prostřednictvím interaktivní expozice sestávající z osmi buněk máte možnost poznat živou i neživou přírodu, poslechnout si hlasy divokých zvířat či pozorovat podvodní život v rybníce Českého ráje. V okolí pak můžete navštívit pískovcová skalní města, zříceninu hradu Trosky či Zámek Hrubá skála.  

Během letní návštěvy Moravy doporučujeme zastávku v Domě přírody Moravského krasu na Skalním Mlýně. Místní expozice vám přiblíží příběh krajiny Moravského krasu od hlubinného geologického vývoje až po její současnou podobu. Ponoříte se do korálového moře a prozkoumáte vývoj krasových jevů a jeskyní a uvidíte také, jak žili lidé v jeskyních. Pokud byste měli chuť na prozkoumávání okolí, doporučujeme známou propast Macocha, Mariánský chrám Křtiny či Punkevní jeskyně.    

Další výlet můžete podniknout do evropsky významné lokality Želivska, do Vodního domu v Hulicích u vodní nádrže Švihov. Expozice vás poutavou formou seznámí s vodou jako životní prostředí vodních živočichů a rostlin, ale také vodou jako nezbytnou podmínku života. Seznámíte se dále například s historií vody a vodním mikrosvětem. Hravé návštěvníky bude zajímat sekce umělých vodních toků, kde si můžete vyzkoušet umělé vodní toky, symbolizující řeku, ovládat pomocí čerpadel, pump, vodních mlýnků a hrází. Procházkou po okolí pak zavítejte například na rozhlednu Babku či na zámek a park Zruč nad Sázavou. 

Poslední zastávkou, kde můžete využít akční nabídku od MultiSport, je Dům přírody Poodří v Bartošovicích u Nového Jičína. Expozici v tomto domě ocení všechny věkové kategorie, k dispozici jsou vzdělávací dotykové panely, které nabízejí podrobné informace o minulosti i současnosti Poodří, krajině, rostlinách i zvířatech. Návštěvníci se mohou seznámit s více než 30 druhy živočichů. Pro děti jsou v domě připravená dřevěná koryta s protékající vodou, vodní mlýnek i hračky. Kdyby vám zbyl čas, po okolí stojí za návštěvu zámek Kunín. 

Městem na kole

V rámci letní nabídky LÉTO V TOPU! můžete jako uživatelé karet MultiSport zdarma využívat sdílená kola od společností Rekola či nextbike, a to dvakrát denně po dobu šedesáti minut. Nabízí se tak jízda do centra Prahy po památkách či delší výlet podél Vltavy po vyhlášené cyklostezce v Troje. Rekola fungují mimo Prahu také v Brně, Olomouci, Českých Budějovicích a Bratislavě. Společnost nextbike nabízí možnost sdílených kol po celé republice až ve 25 městech. Vedle Prahy a Brna na ně můžete šlápnout i na Berounsku, Mnichově Hradišti, Ostravě a Jihlavě.