Střešní stan: nový rozměr nocování v přírodě

Střešní stan: nový rozměr nocování v přírodě Zdroj: Thule

Thule Basin
Střešní stan: nový rozměr nocování v přírodě
Thule Basin Wedge
Střešní stan: nový rozměr nocování v přírodě
Thule Tepui Autana 3
8
Fotogalerie

Střešní stan: nový rozměr nocování v přírodě

Thule na letošní sezonu přidává do sortimentu střešních stanů nové modely – Thule Basin a Thule Basin Wedge - skořepinové střešní stany, které ve složeném stavu mohou sloužit také jako střešní boxy a disponují nejrychlejším systémem rozložení.

Střešní stany jsou určeny pro táborníky, kteří milují dobrodružství

Jedná se o stany, které se montují na systém střešního nosiče vašeho vozidla a představují alternativu ke klasickému stanu, obytnému vozu nebo karavanu. Umožňují snadnou přeměnu jakéhokoli vozidla – osobního vozu, SUV, crossoveru, kombi, pickupu, dodávky či přívěsu – na mobilní základní kemp, který je vždy k dispozici pro vaše dobrodružství. Kromě neuvěřitelných výhledů z pohodlných matrací s sebou používání střešních stanů při kempování nese mnoho výhod, ať již cestujete sami, s přáteli či rodinou.

Thule BasinThule Basin | Thule

Výhody střešních stanů oproti klasickému stanování na zemi

Rychlé a snadné postavení

Snadno a rychle postavit střešní stan a založit tak tábořiště je stejně snadné, jako nalezení nádherného místa. Díky možnostem rozkládání a vysouvání svůj stan postavíte během pěti až deseti minut.

Střešní stan: nový rozměr nocování v příroděStřešní stan: nový rozměr nocování v přírodě | Thule

Odlepíte se od země

Už nemusíte stavět stan na studenou blátivou zem. Budete v suchu za každého počasí,  protože stany Thule Tepui jsou vodotěsné. Střešní stany vás chrání také před zvěří, méně se špiní a umožňují vám užít si lepší výhled.

Thule Basin WedgeThule Basin Wedge | Thule

Pohodlí

Díky integrovaným pěnovým matracím, záruce rovného povrchu, dostatečnému větrání a prostorům pro uložení vašeho vybavení představují střešní stany pohodlný prostředek k nocování.

Zjistěte, jestli vaše auto umožňuje připevnění střešního stanu

Střešní stany fungují se všemi typy střech, s výjimkou holých střech. Je možné je spíše použít na vozidlech vybavených podélnými nosníky, integrovanými podélníky, pevnými montážními body.

Zjistěte si, jakou nosnost má systém střešních nosičů a střecha vašeho vozidla. Je třeba rozlišovat maximální povolenou dynamickou kapacitu a maximální povolenou statickou kapacitu.

Dynamická váhová kapacita je hmotnost, kterou vaše auto unese při jízdě. Toto je maximální váhová kapacita uvedená výrobcem vašeho vozidla. V podstatě je to váhová kapacita potřebná k uchycení samotného střešního stanu.

Thule Tepui Autana 3Thule Tepui Autana 3 | Thule

Na druhou stranu statická váhová kapacita je hmotnost, kterou vaše auto unese, když je zaparkované, stan je postavený a je přidán žebřík, který stanu přidává další oporu. Statická hmotnostní kapacita je několikanásobně větší než dynamická hmotnostní kapacita.

Thule Tepui AyerThule Tepui Ayer | Thule

Většina systémů nosičů z druhovýroby má vyšší dynamickou nosnost než většina originálních střešních nosičů, dodávaných s vaším vozidlem. Doporučujeme proto střešní stan značky Thule vždy montovat na střešní nosič stejné značky.

Pro rodiny

Největší střešní stany obvykle dosahují max. nosnosti přibližně 290 kg, což je ideální jako stan pro 4 osoby pro rodiny s dětmi. Dodatečný přístřešek vám také poskytne další prostor pro ranní přípravu dětí nebo dokonce oddělené místo pro spaní. Thule Tepui Autana 4 je připraven na jakékoliv dobrodružství s dětmi.

Na víkendy a krátké cesty

Pokud jste typ průzkumníka, který má rád rychlé víkendové pobyty nebo krátkodobý pobyt v kempu, kompaktní lehký střešní stan na auto je ideální. Stan jako Thule Tepui Foothill poskytuje místo na střeše vašeho vozu pro převoz dalšího nákladu.

Thule Tepui FoothillThule Tepui Foothill | Thule

Stvořeno pro dobrodruhy

Pokud máte naplánovanou dlouhou cestu, vyberte si střešní stan, který je určen pro místo, kde končí silnice. Střešní stany s pevnou skořepinou mají tvrdý materiál, díky kterému mimořádně dobře odolávají dešti a větru. Takový stan je ideální pro přívěs 4X4 nebo terénní soupravy.

Více informací o střešních stanech naleznete zde.