Zdroj: Pneuboss

Pneumatiky Sava: Bezpečné obutí s nízkou cenovkou

Pneumatiky Sava jsou synonymem pro bezpečnou jízdu za nízkou cenou. Díky vlastnictví koncernem Goodyear přichází Sava každoročně s velkým množstvím nových technologií, které vám pomohou zpříjemnit jízdu.

Historické milníky značky Sava

Počátky značky Sava se začaly psát v roce 1921, první pneumatika Sava však vyjela z výrobní linky až v roce 1931.

Novodobá éra společnosti Sava začíná v roce 1995, kdy americký Goodyear získal 60% podíl ve společnosti Sava. Od roku 2004 je Goodyear 100% vlastníkem společnosti Sava. Současný oficiální název firmy je Goodyear Dunlop Sava Tires.

Pneu Sava se vyrábí v několika evropských továrnách, avšak velké množství pneu Sava se stále vyrábí ve Slovinsku.

Sava Perfecta: Hodně muziky za málo peněz

Letní pneu Sava Perfecta jsou bezpečným obutím za příznivou cenu. Potěší vás kratší brzdnou dráhou, dobrou přilnavostí a výbornou kilometrovou výdrží.

Pneuboss

Pneu Sava Perfecta vás zaujmou také mimořádně nízkou hlučností a poměrně komfortním ovládáním. Zamilují si je i nenároční řidiči, kteří chtějí ušetřit. Pneu sice patří mezi nejlevnější na trhu, avšak v kvalitě a bezpečnosti předčí čínské gumy.

Pneu se vyrábí pro disky od 13″ do 15″, takže je obujete na všechny menší vozy nižších tříd. Oblíbené varianty jsou např. 165/70 R14, 185/65 R15 a 195/65 R15.

Sava Intensa HP2: Letní pneumatiky odolné aquaplaningu

Sava Intensa HP2 představují kvalitní letní pneu ekonomické třídy s účinnou odezvou při brždění. Nástupce modelu Intensa HP nabízí klidnou a tichou jízdu a vysoký kilometrový nájezd. Vyrábí se v rozměrech pro kola od 15″ do 17″. Prodávají se především ve velikostech 205/55 R16, 205/60 R16 a 195/65 R15.

Pneuboss

Hlubší obvodové drážky plynule navazují na zaoblené drážky v ramenech běhounu. Vzniká tak důmyslná síť, která rychle a efektivně odvádí vodu a brání vzniku aquaplaningu.

Sava Intensa UHP 2: Výkonné letní pneu za super cenu

Letní pneumatiky pro vozy vyšší třídy Sava Intensa UHP 2 vám předvedou, že výkonné pneumatiky nemusí být drahé. Vévodí jim čtyři široká středová žebra, která zaručují výborný odvod vody.

Pneuboss

Samozřejmostí je minimalizace aquaplaningu, který je noční můrou všech milovníků rychlé jízdy. Obutí vyniká také krátkou brzdnou dráhou. Použitý materiál se pozitivně projevuje zvýšením komfortu jízdy.

Pneu Sava UHP 2 jsou dostupné vyrábí v různých variantách pro vozy s disky od 17″ do 20″. Nejprodávanější jsou varianty 225/45 R17, 225/40 R18 a 235/35 R19.

Sava Eskimo HP2: Zimní obutí pro střední třídu

Sava Eskimo HP2 jsou kvalitní zimní pneumatiky ekonomické třídy s vysokou přilnavostí na sněhu i ledu a zároveň nabízí tichou jízdu a vysoký kilometrový nájezd. Vyrábí se pro kola od 15″ do 18″. Oblíbené rozměry jsou mimo jiné 205/55 R16, 215/55 R16 a 255/45 R17.

Pneuboss

Tyto zimní gumy si vás získají také velmi účinnou odezvou při brždění. V přilnavosti na mokru dosahují třídy B. Spotřeba paliva vašeho vozu s ní bude na výborné úrovni.

Proč používat zimní pneu Sava Eskimo HP2? Hákový dezén žeber pomáhá k lepší ovladatelnosti na sněhu, ale funguje i na suchu díky svým robustním bokům. Obvodové drážky dobře odvádí vodu, ale poradí si i na vrstvě ledu.

Kde koupit pneumatiky značky Sava?

Pneumatiky Sava najdete u většiny renomovaných pneuservisů, některých autoservisů a dalších prodejců pneu. Nebo nahlédněte do nabídky e-shopu s pneumatikami Pneuboss.cz, kde kromě pneu Sava seženete i pneumatiky dalších světových značek.