Zdroj: SAZKA

Sazka předala další kola do dětských domovů

Stává se příjemnou tradicí, že součástí cyklistických závodů podporovaných společností Sazka je také předání BMX kol pro děti z dětských domovů. V rámci úvodního prologu Závodu míru juniorů si na slavnostním podiu vyzvedly svá první kola v životě děti z Dětského domova Tisá. Za poslední rok společnost Sazka rozdala dětem už více než 300 kol.  

Sazka podporuje český sport dlouhodobě, a to od nejmenších dětí až po profesionály na Olympijských hrách. V loňském roce rozšířila své sportovní aktivity o generální partnerství Závodů míru a Sazka Tour. „Každou naši podporu sportu se snažíme propojit s dlouhodobým plánem rozhýbávat české děti. Zároveň si vybíráme takové projekty, které stejně jako naše hry baví velkou část široké veřejnosti,“ říká Veronika Diamantová, tisková mluvčí Sazky Slova potvrzuje nedávný průzkum společnosti Ipsos na téma cyklistika, podle kterého 4 z 5 Čechů jezdí pravidelně na kole. Konkrétně u amatérské cyklistiky se Sazka momentálně zaměřuje především na pomoc znevýhodněným dětem.

Kola za milionáře

Za loňský rok díky loteriím od Sazky vzniklo 250 nových milionářů. Firma se rozhodla tento rekordní počet převést na sportovní dárek pro děti, a to právě z oblasti populární cyklistiky. „Za každého výherce milionové částky Sazka věnovala kolo a helmu do dětských domovů po celé České republice. Kola jsme navíc dětem předali formou překvapení na sportovním dni, což způsobilo opravdu krásné a spontánní reakce. Pro většinu dětí to bylo jejich první kolo v životě,“ dodává Veronika Diamantová.

Dalším obdarovaným je nově dětský domov z obce Tisá v Ústeckém kraji. Sedm BMX kol a helem dostaly děti během Závodu míru juniorů v Litoměřicích. „Náš domov je stranou městského ruchu, nachází se v chráněné krajinné oblasti Labské pískovce. Je zde nádherně. Skály, lesy, voda, cyklostezky a nepřeberné možnosti volnočasových aktivit. Jsme nadšeni darem, který si z Litoměřic odvážíme. Další děti budou moci vyjet do terénu, radovat se z krásných kol a užít si jízdy v úžasném prostředí kolem obce Tisá. Děkujeme Sazce za přátelství, které děti v dětských domovech vždy ocení. Není nic cennějšího, než podaná ruka těm, kteří to nejvíce potřebují,“ říká Milan Vostrý, ředitel Dětského domova Tisá. Kola do dětských domovů předá Sazka rovněž v rámci jedné z etap populárního Závodu míru, a také na největší cyklistické akci v ČR – Sazka Tour.