Zdroj: inComputer s.r.o.

3+1 důvod, proč si bez obav pořídit repasovaný počítač

Rádi byste doma měli kvalitní a výkonný počítač, který bude spolehlivým parťákem nejen na surfování po internetu, ale třeba i školní výuku nebo celodenní práci bez časových prodlev a jiných nepříjemností? Pak se podívejte na repasované počítače – mezi nimi ho dost možná najdete!

Za málo peněz dostanete hodně muziky

Tou nezpochybnitelně největší výhodou pořízení repasovaného počítače je cena. Při shánění spolehlivého modelu, který vydrží celodenní práci a více běžících aplikacích zároveň, se běžně dostanete i na cenu kolem 50 000 Kč a výše. Repasovaný kousek se stejnými vlastnostmi ale můžete sehnat i za polovic.

Podobně je tomu s počítačem, který by měl sloužit celé rodině k surfování nebo vaší ratolesti ke školní výuce a domácímu studiu.

V minulých letech se ukázalo, že mít doma počítač se vyplatí – nejen kvůli pracovním povinnostem, ale i kvůli škole a případné distanční výuce, na kterou mobily nebo tablety nestačí. Repasovaný počítač se dá sehnat za zlomek běžné ceny a funguje stejně dobře. Vyhovujícího pomocníka pro běžné domácí použití, který vám po skončení záruční doby nevypoví službu, seženete třeba už za 5 000 Kč.

Repasované počítače procházejí zkouškou

Proč se dají repasované počítače a notebooky sehnat za podstatně nižší částky? Je to jednoduché. Někdo už je používal. Nejčastěji jde o služební manažerské notebooky z bank, pojišťoven a dalších korporací, kde se dbá na pravidelnou (a častou) obměnu pracovních nástrojů. Většinou jde o notebooky a počítače nejvyšších tříd, které jsou konstruovány tak, aby sloužily mnohem déle než jiné modely.

Na rozdíl od počítače, který si pořídíte v bazaru nebo přes inzerát, ale před dalším prodejem musí složit pořádnou zatěžkávací zkoušku. Zatímco z druhé ruky se k vám může dostat prakticky cokoli, každý repasovaný počítač prochází nejen čištěním, ale i výměnou vadných komponent za úplně nové. Teprve když se zjistí, že počítač zcela bez problémů funguje, může jít dál do světa.

I tady platí záruční doba

Když si od někoho koupíte použitý počítač nebo notebook, kterému už vypršela záruční doba, jdou veškeré potíže a jejich úhrady za vámi. Repasovaných počítačů se to ale netýká – ty se prodávají se záruční dobou dlouhou minimálně 12 měsíců. Nestane se tedy, že budete hned po rozbalení a prvním spuštění nepříjemně překvapeni tím, že něco nefunguje.

Repasované počítače hodně vydrží

To jediné, co může napovědět, že s přístrojem už někdo dříve pracoval, je vzhled a možné kosmetické vady. Pokud jde jen o nějaké to škrábnutí, nic se neděje. Počítače, které se dají sehnat jako repasované, bývají vyrobeny tak, aby skutečně něco vydržely – v případě notebooků jde třeba o přenášení, manipulaci s nimi v ne úplně komfortních podmínkách apod.

Oproti tomu běžné modely, které jsou k dostání v e-shopech, vypadají „nablýskaně“, ale jejich kapsle možná doslouží krátce po uplynutí záruční doby (ano, opravdu). A s tím pravděpodobně nic moc nenaděláte…