Kim Čong-il, Bruce Willis a Julianne Moore. Co má tato trojice společného? Ti všichni se narodili na vojenské základně

Kim Čong-il, Bruce Willis a Julianne Moore. Co má tato trojice společného? Ti všichni se narodili na vojenské základně Zdroj: ČTK, Nguyen Phuong Thao; koláž reflex.cz

Z kasáren až ke hvězdám. Podívejte se, které celebrity se narodily na vojenské základně

V dnešní době se otázka vojenských základen skloňuje víc než obvykle. O radarech, stíhačkách, počtech vojáků, nebo jaderných zbraních víme skoro všechno. Zapomíná se ale, že na misích jsou s vojáky často i jejich manželky a děti. Mnoho známých osobností vyrostlo nebo se rovnou narodilo v armádním prostoru. V naší listovačce vám přinášíme přehled 10 celebrit, které prožily kus dětství na vojenské základně.

Pokračování 2 / 11

Julianne Moore - herečka

Julianne MooreJulianne Moore | Nguyen Phuong Thao

Julianne Moore je americká herečka, kterou můžeme znát například z filmu Hannibal. Narodila v roce 1960 ve Fort Bragg v Severní Karolíně v USA, což je jedno z největších armádních zařízení na světě. Její otec byl výsadkář, pilot helikoptér a následně se stal vojenským soudcem. Julianne se s rodinou v průběhu dětství mnohokrát stěhovala a v rozhovoru pro The Guardian uvedla, že než nastoupila na univerzitu v Bostonu, žila na 23 místech po celém světě, dokonce vystudovala střední školu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Pokračování 3 / 11

Bruce Willis - herec

Akční vánoční film Smrtonosná past.Akční vánoční film Smrtonosná past. | Profimedia.cz

Bruce Willis je americký herec, který hrál v mnoha filmech, ale všichni si ho můžeme pamatovat z filmů „Smrtonosná past“ a „Pulp Fiction“. Narodil se na vojenské základně v Idar-Obersteinu poblíž Rammsteinu v Německu a v jeho 2 letech se s rodinou odstěhovali zpět na americký venkov.

Pokračování 4 / 11

J. Cole - rapper

Rapper J. ColeRapper J. Cole | profimedia

Jermaine Lamarr Cole je americký rapper a hudební producent. Narodil se v roce 1985 na vojenské základně ve Frankfurtu nad Mohanem, kde jeho otec sloužil v americké armádě a později rodinu opustil. Po odchodu jeho otce se s bratrem a matkou odstěhovali zpět do Ameriky.

Pokračování 5 / 11

Johnny Galecki - herec

Kaley Cuoco a Johnny Galecki v seriálu Teorie velkého třeskuKaley Cuoco a Johnny Galecki v seriálu Teorie velkého třesku | profimedia.cz

Johnny Galecki je americký herec a hudebník. Jeho nejznámější role je v seriálu „Teorie velkého třesku“. Narodil se v Bree v Belgii americkým rodičům. Jeho otec sloužil v americkém letectvu. Ve 3 letech se rodina odstěhovala zpět do Chicaga. Po návratu do USA se jeho otec stal učitelem pro slepé veterány.

Pokračování 6 / 11

John McEnroe - tenista

John McEnroe před čtyřiceti lety řádil ve WimbledonuJohn McEnroe před čtyřiceti lety řádil ve Wimbledonu | Profimedia.cz

John Patrick McEnroe Jr. je americký tenista a trojnásobný vítěz Wimbledonu a čtyřnásobný vítěz US Open. Narodil se ve Wiesbadenu v Německu, kde jeho otec sloužil u amerického letectva. Po čtyřech letech se rodina odstěhovala do Queens v New Yorku.

Pokračování 7 / 11

Rob Thomas - hudebník

Zpěvák Rob Thomas Zpěvák Rob Thomas | profiemdia

Rob Thomas je americký muzikant, skladatel a frontman skupiny Matchbox Twenty. Narodil se roku 1972 na americké vojenské základně v německém městě Landstuhl. Když mu bylo 6 měsíců, tak se s rodiči odstěhovali zpět do Ameriky. V jeho 2 letech se rodiče rozvedli a on zůstal v péči matky. Neměl doma pevné zázemí a kvůli finančním problémům se často stěhovali.

Pokračování 8 / 11

Martin Lawrence - herec

Herec a komik Martin LawrenceHerec a komik Martin Lawrence | profiemdia

Martin Fitzgerald Lawrence je americký herec, komik, producent a režisér, který se narodil v Německu. Jeho otec sloužil v americké armádě a žili ve Frankfurtu nad Mohanem do Martinových 7 let. Naučil se tam plynule německy. Po návratu do USA se jeho otec stal policistou a krátce poté se rodiče rozvedli.

Pokračování 9 / 11

Kim Čong-il - diktátor

Kim Čong-il se podle ruských zdrojů narodil na Sibiři 16. února 1941, kam se jeho otec coby partyzán uchýlil před japonskou armádouKim Čong-il se podle ruských zdrojů narodil na Sibiři 16. února 1941, kam se jeho otec coby partyzán uchýlil před japonskou armádou | profimedia.cz

Kim Čong-il byl severokorejský diktátor, který zemřel v roce 2011. Tím, že byl okolo něj vystavěn kult osobnosti, se hovoří o dvou místech, kde se mohl narodit. První je na Sibiři, kde se měl narodit v roce 1941, protože v tu dobu byl jeho otec v Sovětském svazu v exilu. Druhým místem, které Severokorejci uvádějí jako oficiální, je však partyzánská vojenská základna na hoře Pektusan a údajně se během jeho narození na obloze objevila dvojitá duha a velmi jasná hvězda.

Pokračování 10 / 11

Peter Sarsgaard - herec

Herec Peter SarsgaardHerec Peter Sarsgaard | profiemdia

Peter Sarsgaard je americký herec, který účinkoval například v celovečerním snímku Mrtvý muž přichází. Narodil se v Bellville v Illinois na vojenské základně, kde jeho otec pracoval jako letecký inženýr. Během Peterova dětství se jeho rodina kvůli otcově práci stěhovala více než 12krát.

Pokračování 11 / 11

Jeri Ryan - herečka

Herečka Jeri RyanHerečka Jeri Ryan | profiemdia

Jeri Lynn Ryan je americká televizní herečka, která ztvárnila roli Borgy v seriálu Star Trek. Narodila se roku 1968 na vojenské základně v Mnichově, protože tam její otec působil jako hlavní seržant. Spolu s bratrem vyrůstali celkem na 6 různých vojenských základnách. V jejích 11 letech se její otec rozhodl odejít z armády a usadili se ve státě Kentucky.