Zdroj: SAZKA a.s.

Sazka obdarovala dětský domov v Hranicích na Moravě

31 dětí z Dětského domova Hranice si během listopadu nakreslilo svá sportovní přání a poslalo je do České olympijské nadace. Společnost Sazka dárky zafinancovala, Česká olympijská nadace zprostředkovala nákup a společně s olympijským judistou Pavlem Petříkovem a kouzelníkem Pavlem Dolejškou je dětem 16. prosince zavezli.

Dětský domov funguje od roku 1927 a podporuje jej široké okolí, i tak je ale velmi těžké uspokojit všechna dětská přání. „Naše děti se na Vánoce těší jako všechny ostatní děti. Před Vánoci se nám sem tam stává, že někdo jen tak přinese dárek. Ještě nikdy jsme ovšem nebyli schopni zajistit dětem vytoužené dárky v takovém množství, v jakém je přivezla Sazka a Česká olympijská nadace. Děti měly obrovskou radost a já též,“ řekla Radka Šuláková, ředitelka Dětského domova Hranice.

„V Sazce podporujeme sportování dětí už léta. Jsme hlavním partnerem České olympijské nadace, výrazně přispíváme na školní projekt Sazka Olympijský víceboj a s Českým olympijským výborem provozujeme portál Sport v okolí. Přesto jsme však fyzicky sportovní vybavení do dětského domova dodávali poprvé. Bylo úžasné pozorovat výrazy, když si děti rozbalily koloběžku, míč, nebo kolečkové brusle. V podobném duchu budeme podporovat rodiny a děti ve finanční tísni určitě i nadále,“ řekla Tereza Vyhnálková ze společnosti Sazka.

Není pochyb o tom, že děti sportovní dárky opravdu využijí. „Máme tu florbalisty, ale hlavně spoustu judistů. Je proto skvělé, že děti mohly naživo potkat známého judistu Pavla Petřikova. Na předávání dárků se těšily hodně, ale takovou show opravdu nečekaly,“ dodává ředitelka domova.

Akce se zúčastnilo i několik zástupců České olympijské nadace, která už třetím rokem provozuje Strom sportovních přání. „Tento rok jsme si troufli splnit přání 133 dětem z dětských domovů, které nadace podporuje. Moc si podpory Sazky vážíme. Ráda bych poděkovala také svým kolegům z Českého olympijského výboru, kteří se do projektu zapojili a stali se tak Ježíškem v ostatních dětských domovech,“ sdělila k akci Veronika Opršalová, ředitelka České olympijské nadace.