Zdroj: Outfindo s.r.o.

OUTFINDO, kolo vybrané za pár minut a ne za pár týdnů. Zkušenými cyklisty sestavený algoritmus, výběr z nejširší nabídky kol na trhu

Jako národ cyklistiku milujeme. Pořízení nového kola je však pro většinu z nás otázkou týdnů i měsíců. Nákup tak složitého produktu, jako je kolo nebo elektrokolo, se nyní snaží usnadnit nová online platforma OUTFINDO. Netradičním, ale velmi účinným způsobem se zákazník dozví, jaké kolo je pro něj ideální. Tím platforma nekončí, dokáže zákazníkovi nejen zařídit odesílku kola domů nebo zamluvení na prodejně, ale pro váhavé má možnost i kolo před zakoupením rezervovat na vyzkoušení. 

Kdo není vyloženě expert a pořizuje kolo ví, jak těžké je vybrat to správné. Zpravidla to trvá týdny, až měsíce než jsme si jistí, že vybrané kolo je skutečně ideální. Hledáme svépomocí, pročítáme reference a odborné články, doptáváme se známých a obcházíme kamenné prodejny. Výběrem trávíme spoustu času. OUTFINDO se proto rozhodlo jít zákazníkům naproti, pomoci s výběrem a šetřit jejich čas a energii.

Jak funguje výběr na OUTFINDO?

OUTFINDO pomáhá vybrat všem, kteří si pořizují kolo nebo elektrokolo. Bez ohledu na to, jestli jsou už pro nějaké rozhodnutí a jen se potřebují ujistit, nebo s cyklistikou začínají. Ke kolům má nejvíce informací z celého trhu, tak aby se zákazník o každém dočetl na jednom místě do detailu vše. Vedle toho tyto informace obohacuje, o nestranné skóre sestavené zkušenými cyklisty, které hodnotí hlavní komponenty kola (rám, brzdy, přehazovačku) tak, aby bylo na první pohled jasné, pro jaké ježdění je vhodné. Tím pádem i méně technicky zdatní zákazníci na první dobrou poznají, jestli je kolo vhodné pro občasné vyjížďky, nebo pravidelné sportování a závody. „Naše hodnocení se dívá čistě na kvalitu základních komponent a jednotlivá kola oskóruje. Zákazník tak hned vidí, jak kvalitně vybavené dané kolo je. Například, je-li spíše sváteční jezdec, nepotřebuje ty nejlepší komponenty, které se samozřejmě projeví i na výsledné ceně. Skóre technické vybavenosti kola ukazuje, jak si stojí jednotlivá kola mezi sebou. Zákazník tak dostane jednoduché základní porovnání,” vysvětluje přidanou hodnotu skórování kol Jan Matějů, zakladatel OUTFINDO.

Unikátní kvíz pomůže s výběrem

Pro ty, kteří s výběrem kola začínají od nuly, nabízí OUTFINDO unikátní kvíz. V krátkém a zábavném kvízu zákazník zodpoví jednoduché, často s výběrem kola zdánlivě nesouvisející otázky. Na základě kombinace odpovědí, doporučí OUTFINDO vhodný typ kola ve správné velikosti, ale také nejvíc fitující značku. „Jsou zákazníci, kteří preferují mass marketové značky, ale více jim záleží na výbavě kola, a pak jsou zákazníci, kteří vybírají spíše podle brandu. To je také důvod, proč v dotazníku pracujeme s osobnostními a brand archetypy,” odkrývá Matějů principy fungování.

Po celou dobu může zákazník napsat na webu na chat a na cokoliv se doptat. „Náš chat obsluhují jen skuteční profíci a milovníci kol. Je to něco na čem si zakládáme. Chceme, aby zákazníkům radili ti, pro které jsou kola srdcovou záležitostí, kterým můžou věřit a spolehnout se, že jsou nestranní“, dodává Matějů.

Z jakých kol si zákazník na OUTFINDO vybírá?

Na jednom místě dneska OUTFINDO spojuje takřka 100 partnerů, z řad kamenných prodejen a e-shopů. Jsou mezi nimi velcí hráči, ale i lokální prodejci. Díky této partnerské spolupráci se podařilo vytvořit nejširší databázi kol a elektrokol v České republice. Zákazníci si tak vybírají na jednom místě z kol od různých značek a prodejců. Vzhledem k současnému nedostatku kol na trhu se může stát, že zákazník nenajde přesně to kolo, které hledal. OUTFINDO umí najít nejpodobnější a v danou chvíli dostupné kolo. Přestože výběr probíhá online, má zákazník možnost si kolo naživo osahat a být si tak 100% jistý, že je to to pravé.

Přijďte si kolo vyzkoušet a osahat

Zákazníkům nabízí tzv. OUTFINDO TEST RIDE, tedy možnost nezávazně si vyzkoušet vybrané kolo přímo u prodejce v kamenné prodejně. Zákazník si tak kolo naživo prohlédne, vyzkouší posed, s odborníkem na místě probere všechny své dotazy a nechá si kolo seřídit. Termín s prodejcem domluví přímo OUTFINDO, jde tak o velmi pohodlnou službu. „Mnoho zákazníků přichází s jasnou představou, jaký typ kola chtějí. Náš kvíz pak ale ukáže, že by si mohli zvolit kolo mnohem vhodnější. Během ročního testování jsme dospěli k více jak 90% úspěšnosti výběru vhodného typu kola a 96% spokojenosti se službou OUTFINDO Test Ride. OUTFINDO jsme od začátku stavěli tak, aby zákazníka nákup kola těšil. Neptáme se ho na technické věci, o kterých nemá tušení, klademe otázky, na které zná odpověď určitě,“ uzavírá Jan Matějů.

Více na www.outfindo.cz