Video placeholde
Denise Richards po boku Pierce Brosnana v bondovce Jeden svět nestačí
Denise Richards po boku Pierce Brosnana v bondovce Jeden svět nestačí
Denise Richards po boku Pierce Brosnana v bondovce Jeden svět nestačí
Denise Richards po boku Pierce Brosnana v bondovce Jeden svět nestačí
Denise Richards po boku Pierce Brosnana v bondovce Jeden svět nestačí
14
Fotogalerie

Nevěrohodná Bond girl Denise Richardsová. Seriálovou herečku proslavilo manželství s Charliem Sheenem

Snímek Jeden svět nestačí patří mezi ikonické filmy, dokladem je fakt, že v kinech vydělal na 352 milionů dolarů. O poprask se postarali producenti, kteří část natáčení dokonce živě vysílali na internetu. Vedle charismatického Pierce Brosnana se objevila jaderná fyzička Christmas Jonesová, tu ztvárnila herečka Denise Richardsová.

Narodila se 17. února 1971 ve vesničce Downers Grove, tu bychom našli v americkém státě Illinois. Její otec pracoval v telefonní společnosti, matka vlastnila kavárnu, a tak budoucí herečka nestrádala. Richardsová prožila dětství jako každé jiné dítě, v několika rozhovorech vzpomínala na vyrůstání na maloměstě. Byla údajně jedinou dívkou v místním baseballovém týmu.

Zlatá devadesátá

V patnácti letech nastaly změny, celá rodina se odstěhovala do Kalifornie. Dospívající Richardsová už v této době udivovala spolužáky svou krásou. Na nové střední škole byla dokonce zvolena nejhezčí dívkou. Během studií ji oslovovaly různé reklamní agentury s nabídkou spolupráce. Ona je vytrvale odmítala, chtěla mít ukončené vzdělání. Jakmile dodělala závěrečné zkoušky, vrhla se do světa modelingu.

Díky novým příležitostem cestovala po celém světě, vedle práce na molu se účastnila hereckých kurzů. Získala nabídky na natáčení reklam, odtud už chyběl jen krůček k filmovému světu. Poprvé debutovala před kamerou v roce 1989, jednalo se o epizodní roli v seriálu Doogie Howser, M. D.

V podobném duchu pokračovala i dál, oslovil ji například režisér populárního sitcomu Ženatý se závazky. Zkusila i další oblíbený seriál 90. let Beverly Hills 90210. Než dostala první nabídku do celovečerního snímku, stihla se mihnout i v Show Jerryho Seinfelda.

Pohřeb Charlieho? Zapomeňte!

Její filmový debut přišel ve filmu Nabitá zbraň, o pět let později excelovala akčním thrillerem Hvězdná pěchota. Její popularita začala růst, čehož si všimli i producenti filmu Jeden svět nestačí. Hledali pohlednou ženu, která by zahrála Bond girl Christmas Jonesovou. Richardsová nakonec kývla, touto rolí si naplno otevřela dveře do filmového světa. Kritikům se sice nelíbilo, že vědkyni hraje modelka, a označovali Richardsovou za nevěrohodnou.

Po zkušenostech s Piercem Brosnanem získala menší roli v seriálu Přátelé. O několik měsíců později si zase střihla jednu epizodu ve Dva a půl chlapa a právě v divácky oblíbené komedii narazila na Charlieho Sheena. Slovo dalo slovo a stala se jeho druhou manželkou. Oba se objevili ve Scary Movie 3, americká herečka záhy dostala nabídku na film Láska nebeská.

Páru se narodily dvě děti, nicméně po čtyřech letech přišel rozvod. Richardsová tvrdila, že ji Sheen napadl. Herec se dokonce nemohl ke své bývalé manželce ani přiblížit. Bývalá Bond girl se naplno věnovala dětem a od natáčení si dala na chvíli pauzu. Do branže se vrátila v seriálu Borci z Blue Mountain State. Ten přibližoval atmosféru na amerických středních školách.

S díky odmítla roli, v níž se měla objevit na pohřbu Charlieho Sheena ve Dva a půl chlapa. Produkce jí tenkrát nabízela sto tisíc dolarů, herečka ale nechtěla narušit vztahy s exmanželem.

Aktuálně žije v Kalifornii, sporadicky hraje v různých projektech. Veškerý svůj čas věnuje charitě.