Zdroj: reptisk.cz

Myslete dopředu a po celý rok pracujte na dárku k Vánocům

Léto se pomalu blíží ke konci a už zase máme myslet na Vánoce? Možná to zní zvláštně, ale kdo je připraven… Znáte to, ne? Když si budete celý rok třeba střádat ty nejkrásnější fotky z výletů a dovolené, můžete z nich pak za pár korun vytvořit originální vánoční dárek v podobě fotokalendáře.

Originální dárky jsou ty nejlepší

Většina z nás už na první pohled pozná, co v tom krásně zabaleném balíčku je. Buď jsme si to strašně přáli, nebo to dostáváme pravidelně. Udělejte letos změnu a své blízké překvapte. Vsaďte na fotokalendář, který bude 12 měsíců sloužit jako kalendář a pak si ho jeho hrdý majitel může schovat, třeba jako fotoalbum.

Víte, že fotodárky se těší velké oblibě už řadu let? A nejde jen o fotokalendáře, ale i o fotoobrazy, magnetky na ledničku s vlastními fotografiemi a fotoknihy. Ty jsou asi nejoblíbenější, nahrazují totiž těžká alba s vyvolanými fotografiemi.

Fotokalendář je praktický, a přitom osobní dárek

Proč vsadit zrovna na něj? Kalendář je praktický dárek (Kdo z nás se do něj aspoň jednou za den nepodívá?), který nestojí moc a když bude s fotografiemi vaší rodiny, jde o dárek opravdu od srdce. Jeho vytvoření vám zabere pár minut, radost bude dělat rok i déle.

reptisk.cz

Tvorba fotokalendáře krok za krokem

  • Nejdřív si ujasněte, jaký kalendář vlastně chcete vytvořit. Bude malý nebo velký, nástěnný, stolní nebo plánovací? Roční, měsíční, týdenní nebo dvoutýdenní?
  • Proberte se fotografiemi, které jste za celý rok nastřádali. Vyberte ty, které chcete použít a dávejte si je na počítači třeba do jedné složky. Zaměřte se taky na jejich kvalitu a rozlišení, aby i vytisknuté byly stejně krásné jako na monitoru.
  • Otevřete si aplikaci, kde budete kalendář sestavovat a navolte si vybraný formát kalendáře.
  • Nahrajte tam vybrané fotografie a zkuste je poskládat. Pohrajte si s jejich kombinací, velikostí, tvarem i rozložením.
  • K fotografiím můžete přidat i nějaký text.
  • Nezapomeňte na vhodné pozadí.
  • Když se vám zdá, že máte hotovo, vše si ještě jednou projděte.
  • Zdá se vám, že je vše ok? Pak můžete kalendář poslat k vytištění. POZOR: Tenhle krok neuspěchejte. Jakmile svoje dílo pošlete do tisku, už nic nezměníte. Co na tom, že jste fotku z léta dali místo k srpnu k lednu?

Víte, že u fotokalendářů si můžete navolit počáteční měsíc? Vůbec to nemusí být leden, ale klidně třeba listopad. Můžete tak kalendář darovat nejen před koncem roku, ale klidně kdykoli v jeho průběhu.

Náš tip na závěr: Nevíte, kde takový fotokalendář vytvořit?Zkuste třeba tiskárnu Reptisk.cz, která se může pochlubit 29 lety zkušeností s tiskem.

Fotokalendáře tiskne na prvotřídním stroji v CMYK barvách, používají kvalitní kartón, takže se vám kalendář jen tak neohne a nezmačká. Navíc do kalendáře můžete textem nebo symboly zaznačit i svátky, narozeniny, oslavy, výročí a další důležitá data.