Zdroj: Pixabay.com

Kouzlo řeckých ostrovů

Milujete Řecko, jeho pláže, moře, památky a výtečnou kuchyni? Rádi byste poznali víc? Vyrazte s CK Blue Style na některý z řeckých ostrovů a poznejte místní atmosféru a kulturu!

Kréta

Kréta je největší řecký a zároveň pátý největší ostrov ve Středozemním moři. Nacházejí se zde dlouhé písčité pláže, průzračné moře, řada antických památek, kouzelné rybářské vesničky nebo horská údolí. Lze tak střídat odpočinkové dny strávené v klidu u moře nebo bazénu a výlety plné poznávání a dobrodružství.

Kos

Ostrov Kos je součástí souostroví Dodekanés. Okouzlí vás zejména svým pobřežím, které tvoří nádherné pláže omývané křišťálově modrou vodou. Dalšími lákadly jsou místní termální prameny, krásná příroda a hustá síť cyklostezek.

Shutterstock

Samos

Řecký ostrov Samos své návštěvníky přitahuje plážemi, horami i památkami. Ostrov patří mezi nejzelenější a nejhornatější ostrovy Egejského moře. Mezi nejznámější pamětihodnosti patří Eupalinův tunel a Pythagorovy jeskyně. Během svého pobytu byste jistě neměli vynechat ochutnávku místního proslulého muškátového vína.

Kefalonie

Největší z Jónských ostrovů a zároveň šestý největší ostrov patřící Řecku. Kefalonie je místo stvořené pro klidnou a zajímavou dovolenou. Během svého pobytu můžete pozorovat skálu Kounopetra pohybující se rytmicky s mořem nebo obdivovat sytě červený písek na pláži Xi.

Shutterstock

Korfu

Druhým největším z Jónských ostrovů je Korfu. Místní oblázkové zátoky a pláže se zlatavým pískem jsou opravdu kouzelné. S CK Blue Style se lze vydat na výlet do Modré laguny nebo na ostrovy Paxos a Antipaxos.

Zakynthos

Zakynthos, přezdívaný Květina východu, se chlubí průzračně čistým teplým mořem zářícím odstíny modré. Svou krásou jsou známé hlavně takzvané Modré jeskyně nacházející se na severním mysu Skinari. Velmi vyhledávaná je také pláž Navagio, kam se lze dostat jedině lodí.

Shutterstock

Rhodos

Také Rhodos má své přízvisko, mnozí ho nazývají ostrovem boha Slunce Hélia. Ostrov vás pohltí nejen svými legendami a romantickými zákoutími, na své si tu také přijdou milovníci vodních sportů a památek.