Zdroj: ASCENSION INTERNATIONAL TRADING CO., LIMITED

Nejdostupnější telefon pro sítě páté generace: realme 8 5G

Mladá značka mobilních telefonů realme nepřestává chrlit jeden zajímavý model za druhým. Aktuálně představuje realme 8 5G, nejdostupnější smartphone s podporou sítí páté generace, a neunavitelného pracanta z nejnižší cenové kategorie realme C21.

Značka realme sází na kombinaci nejnovějších technologií, přitažlivý design a nízkou cenovku. Oslovovat chce hlavně mladou generaci, která si život bez výkonného trendy telefonu už nedokáže představit. Přesně takové jsou i dva nové modely.

ASCENSION INTERNATIONAL TRADING CO., LIMITED

Připraven na 5G

Ten první, realme 8 5G, má svou hlavní výhodu vetknutou už v názvu. Byl stvořen pro bezproblémový chod v prostředí sítí páté generace, které už pomalu přicházejí i k nám. Novinka od realme se stává nejdostupnějším telefonem s podporou této technologie.

O dostatečný výkon se stará procesor Dimensity 700 5G se 4GB nebo 8GB operační pamětí, telefon nabízí úložiště o velikosti úctyhodných 128 GB a podporou až 1TB paměťových karet. Vzhledem k tomu, že všechny smartphony od realme jsou určeny hlavně pro mladé, kteří konzumují tuny vizuálního materiálu, dali si v realme záležet i na displeji. Ten má rozměry 6,5 palce, FullHD+ rozlišení a potěšující 90Hz obnovovací frekvenci.

ASCENSION INTERNATIONAL TRADING CO., LIMITED

Baterie k neutahání

Výrobce pokračuje v trendu osazování svých telefonů silnými bateriemi s rychlým nabíjením. Novinka realme 8 5G se pyšní článkem o kapacitě 5000 mAh, který vydrží až 31 hodin volání nebo 22 dní v pohotovostním režimu. Velkým plusem je podpora chytré úspory baterie. Ta sama od sebe vyhodnocuje využívání baterie a přepíná z 5G sítě na 4G, čímž dokáže uspořit o 30 % baterie víc než běžné 5G telefony.

Stejnou kapacitu baterie má překvapivě i model nižší střední třídy realme C21, který značka také představila. Jeho DNA je čitelné jasně: jde o minimalistický spolehlivý telefon, který uživatele nenechá na holičkách v práci ani na cestách. Výrobce uvádí délku pohotovostního režimu až 47 dní! Model realme C21 ale přináší i kvalitní displej a k zahození není ani hlavní 13 Mpx fotoaparát. Ten nabízí třeba funkci PDAF pro rychlejší a přesnější zaostření.

ASCENSION INTERNATIONAL TRADING CO., LIMITED