Zdroj: Vymalujsisam.cz

Vykročte ven z nudy dnů strávených doma s malováním podle čísel

S domácími aktivitami se v dobách, kdy se nic moc venku dělat nedalo, roztrhl pytel. Jednou z populárních možností, jak se zabavit na celé hodiny, odreagovat se, a přitom pracovat na své koncentraci, je i malování podle čísel. Díky jednoduchému systému se s ním stane skvělý malíř úplně z každého.

Na začátku je plátno s předkresleným motivem, který rozdělují tenké čáry na desítky až stovky malých políček označených číslem. Úkol je jednoduchý: vymalovat tato políčka barvami, které jsou na víčku opatřeny stejným číslem. Jelikož máte k dispozici i barevnou předlohu, návod a sadu štětců v různých tloušťkách, které jsou součástí každé sady na malování podle čísel, namalovat dokonalý obraz je úplná hračka.

Tvůrčí aktivita pro děti i dospělé

Zábavu, relax i dostatečnou výzvu najdou s tímto domácím tvořením všechny věkové kategorie. Na výběr je totiž celá řada hotových motivů dostupných dle tématu i obtížnosti, takže si každý může sám určit, jestli chce s malováním strávit jen pár hodin, nebo třeba celý týden. Pro začínající malíře podle čísel či pro děti se hodí jednoduché „večerky“, které slouží jako program na jeden jediný večer. Dechberoucí výsledky pak zaručí velká plátna s větším počtem políček inspirované třeba díly slavných umělců. Jednoduše vám tak může na zdi za pár dnů viset třeba světoznámý Výkřik Edvarda Mucha či da Vinciho Mona Lisa.

Vymalujsisam.cz

Obraz z vlastní fotky

Malování podle čísel nabízí ještě jednu specialitu – malování podle čísel z vlastní fotky. V tomto případě je připraveným motivem k vymalování na plátně jakákoliv fotografie, kterou si sami vyberete. Přáli byste si třeba mít na očích každodenně své nejkrásnější momenty z poslední dovolené u moře? Užijte si skládání barev na plátno, ze kterého pomalu začnou vystupovat jednotlivé postavy z vašeho života. Díky výrazně osobnímu zaměření těchto obrazů se jedná i o originální tip na dárek k jakékoliv příležitosti.

Vymalujsisam.cz

Kde malování podle čísel pořídit?

Na celém světě existují desítky on-line prodejců, kteří se na malování podle čísel specializují. Ne každý výrobek je ale stejně kvalitní. Liší se jak materiálem plátna, čitelností předkreslených čar a čísel, ale třeba i počtem dodávaných barev, které rozhodují o podrobnosti a věrnosti výsledného obrazu. Jistotou získání kvalitního produktu je především pořízení obrazu na malování podle čísel přímo od tuzemského výrobce.

Pohlídejte si také, jestli je dostupná možnost vypnutí obrazu na tzv. slepý rám, který celý proces malování značně usnadní. V opačném případě se totiž obrazy dodávají pouze ve formě srolovaného plátna.