Rosamund Pike žije s celou rodinou v Praze.

Rosamund Pike žije s celou rodinou v Praze. Zdroj: nstagram: Rosamund Pike/Profimedia

Rosamund Pikeová
Rosamund Pike
Rosamund jako Bond girl s Piercem Brosnanem.
Herečka Rosamund Pike
Rosamund Pikeová
13
Fotogalerie

Bond girl Rosamund Pike žije v Praze. Krásnou herečku nejvíce zaujali opilci na Vltavě

Britská herečka Rosamund Pike, známá především z bondovky Dnes neumírej nebo románu Pýcha a předsudek, se kvůli natáčení seriálu The Wheel of Time s celou rodinou přestěhovala do České republiky. 

V Praze bydlí již rok a půl a dle jejích slov je tu spokojená. Návrat do rodné Británie nezvažovala ani po té, co byla kvůli pandemii koronaviru loňské jaro produkce nucena natáčení seriálu pozastavit. "Je to město kultury a nejrůznějších příležitostí. Je ve střední Evropě a je ideální pro výlety autem,“ chválí si život v Česku Pike.

V nedělní Show Jimmyho Kimmela se herečka rozpovídala o svých zážitcích s místní kulturou podrobněji. Tím nejsilnějším byla patrně návštěva jihočeského Krumlova.

"V Českém Krumlově byla opravdu krásná řeka a jsou tam peřeje a jezy. Vzala jsem své dva chlapce na nafukovací člun a bylo to nádherné,“ vyprávěla zvědavému moderátorovi a pobaveně dodala: "Už mě ale vůbec nenapadlo, že to bude také oblíbená aktivita pro nejrůznější párty a rozlučky se svobodou. Synům se to ale líbilo. Narazili jsme cestou na skupinu spoře oděných dívek v bikinách s nafukovacím panákem s obrovskou erekcí, kterého táhly za člunem. Pak toho panáka hodily na sousední člun. Takže moje děti byly fascinovány,"smála se Pike.

"Přísahám, že jsem nikde neviděla tak opilé lidi jako tam. Jeden muž vstal a okamžitě spadl na tvář. Další spadl přes okraj, byl úplně od bahna a pak se vyšplhal zpět do člunu a postříkal všechny dívky bahnem," dodala herečka s tím, že oblíbená hra jejích synů je od té doby na opilce.