.

. Zdroj: Hawaj.cz

Splňte si konečně sen o vlastním nafukovacím člunu s lodním motorem!

Pokaždé, když jdete kolem obchodu se sportovními potřebami, spočine váš zrak na krásném nafukovacím člunu, na kterém byste v létě s rodinou nebo přáteli prozkoumávali zátočiny rybníků? Je na čase si splnit sen a ten člun si pořídit. Odměnou vám bude aktivně strávená dovolená a plno nových zážitků.

O člunu sní nejen malí, ale i velcí

V loňském roce mnozí z nás poprvé zůstali o letních prázdninách doma, kempy praskaly ve švech, Kdo takové dovolené přišel na chuť, ten ji letos určitě bude chtít něčím okořenit. Takový nafukovací člun je k tomu jako stvořený.

Zatímco dětem postačí malý člun, ve kterém se povozí, aniž by si smočily nohy, vy už potřebujete něco mnohem lepšího a většího. Jak dokonalý nafukovací člun vybrat?

Kolik lidí se na člun má vejít?

Asi první otázka, kterou si při výběru člunu položíte. Kolik lidí bude na člunu pravidelně jezdit? S tím pak souvisí i nosnost, kterou byste neměli v žádném případě překročit.

Náš tip: Když už řešíte počet osob, popřemýšlejte také o tom, zda nevyužijete nafukovací sedákys opěrkou pro dokonalé pohodlí.  Jsou z příjemného materiálu, jdou sundat a umístit na jakékoliv místo na člunu.

Na materiálu záleží

Jak už to tak bývá, při výběru je důležité nepodcenit kvalitu materiálu, ze kterých je daná věc vyrobená. Musí totiž něco vydržet. Kdo by taky chtěl po první vyjížďce plakat nad poničeným člunem?

Kam se s člunem chcete vypravit?

Hodláte s člunem sem tam vyrazit na některý z tuzemských rybníků, nebo ho budete využívat pravidelně? Pro občasné vyjížďky vám postačí gumový nafukovací člun, pro ty pravidelné už je lepší pořádný motorový člun.

S pádly, nebo bez?

Toť otázka. Kdo na člunu dosud nejezdil, ten by měl sáhnout po pádlech, pořádně si člun osahat a zjistit, jak moc ho to bude bavit. Pádla se pak dají schovat do kůlny a člun vytunit motorem. .. | Hawaj.cz

Náš tip na závěr: Když si k člunu pořídíte lodní motor, nemusíte se bát, že vás od pádlování budou bolet ruce!

Každý, kdo se vydal na loďce objet větší rybník, to zná. Pádlování je fajn, ale když tuhle monotónní činnost děláte dlouho a nejste na to trénovaní, začnou vás bolet ruce. Dovedete si představit, co budete dělat třeba na Slapech?Vsaďte na lodní motor, který můžete umístit i na některé nafukovací čluny.

Víte, jak by takový motor měl vypadat? Důležitá je jednoduchá obsluha, velký výkon, nízká spotřeba a rychlostní stupně vpřed i vzad. Význam má i ukazatel stavu baterie.