Zdroj: PROMONE

Jak ušetřit při nákupu na internetu? Víme, kde najdete největší slevy

Kupujete ještě za plné ceny? Proč vytahujete z peněženky více peněz, než musíte? Hledání výhodnějších cen zboží není pouze o ušetření, ale jde i o adrenalin a zábavu, která vám přinese radost. Komu také ne, když můžete ušetřit několik tisíc. Na druhou stranu, člověk zase nemá tolik času, aby hlídal nabídky k mnoha různým obchodům. Naštěstí existuje místo, kde naleznete slevy do stovek obchodů na jednom místě. Prozradíme vám, kam se mrknout.

Slevové kupóny stále frčí

Žijeme v době slev, dalo by se říci. Dnes je to trochu složitější, protože nákupy se v mnoha případech uskutečňují na internetu. Ovšem právě na této platformě je snadné najít místa, kde naleznete nabídku na slevy do mnoha obchodů. Jistě vás také nebaví shánět, jak ušetřit za levnější oblečení, kde je lacinější elektronika a kam se mrknout po nejvýhodnější koupi sedačky. Víte, že slevami lze ušetřit až 75 % běžných výdajů za jediný měsíc? Podle průzkumů to tak vychází. Ovšem pozor. Dbejte na to, jestli jsou slevy skutečně reálné. Asi jste slyšeli o nekalých praktikách některých obchodníků, kteří uvedou, že daná věc je zlevněná z určité částky, a pak se zjistí, že původní cena tak vysoká nebyla. Proto musíte najít nezávislý srovnávač. Na internetu jste ve výhodě, lze za pár kliknutí zjistit, v jakých cenových relacích se vámi vybrané zboží skutečně nabízí. Jedním z míst, kde najdete spoustu slev, navíc na skutečně renomované značky a obchody, je to web Kuponovnik.cz. Rozličnou nabídku zboží představují e-shopy jako jsou AboutYou, Sephora, Asko, Bibloo, Baumax, eobuv, Footshop, Alza a mnoho dalších. Jak vidíte, nabídka je skutečně pestrá a navíc se jedná i o velmi exkluzivní značky, takže si můžete dopřát i luxusní produkty za rozumnou cenu.

Nakupujte bezpečně

Výhodou takto řešeného slevového webu je skutečnost, že nabízí optimální přehled slevových akcí. Nabídne vám nejen slevový kupón, ale přehledně uvidíte, za jakých podmínek a do kdy platí. Nemusíte složitě klikat jinam, vše navíc vidíte na jednom místě. Samozřejmě najdete více stránek se slevovými kupony, musíme vás ovšem varovat. Buďte opatrní. Když budete nakupovat, pořádně se podívejte na stránky daného webu. Dnes totiž existuje i mnoho falešných stránek, které věrně kopírují vizuál známých značek. Sice vás přilákají lepšími cenami, ale to je právě pouhý začátek. Následně můžete přijít o více peněz, protože vám zboží nezašlou, nebo půjde rovněž o napodobeninu. Když tedy budete zkoušet nový web, doporučujeme koupit zboží na dobírku. Sice než zaplatíte, tak neuvidíte, co přišlo v balíčku, ale aspoň uvidíte, že přišel. Proto doporučujeme koupit i něco lacinějšího, kdy by vás ztráta peněz nemusela mrzet.

Slevy na internetu – buďte opatrní

Samozřejmě podvod se dá nahlásit, někdy je ale složité i zdlouhavé najít pachatele a přimět ho k nápravě. Dalším vodítkem, jak se nestát obětí podvodu, je kontrola údajů. Obchodní jméno, IČO, DIČ, telefon, adresa, bankovní spojení, můžete si leccos zjistit i na obchodním rejstříku. Rovněž lze vyhledat recenze na internetu. I když zde mohou bujet konkurenční boje a někteří se budou tzv. hejtovat, přece jen 150 kladných reakcí a 10 záporných o něčem vypoví. Samozřejmě nejlepším způsobem pro první nákup z e-shopu je forma zaplacení a vyzvednutí až na kamenné pobočce. Ale ne každý e-shop toto nabízí, nebo bude mít výdejnu daleko. Co nejraději kupujete na internetu? Oblečení? Kosmetiku? To jsou asi nejčastější položky, které lidé vyhledávají ve slevách. Právě toto zboží často najdete dříve v outletových cenách než na pobočce. A leckdy mají e-shopy větší výběr, protože jim to dovolují sklady. Navíc zde máte výhodu, že e-shopy neplatí drahý nájem za prostory třeba v centru Prahy. I to se posléze zrcadlí v ceně produktů, protože logicky daná firma musí i na ten nájem vydělat. Až budete nakupovat zboží na internetu, najeďte si rovnou na stránku, která vám rychle a přehledně ukáže, kde bude nákup výhodnější.