Zdroj: Grada Publishing

Sicilští lvi: Sága rodu Floriů. Sledujte cestu k bohatství a moci jedné z nejbohatších italských rodin

Mezinárodní bestseller sleduje vzestup proslulé italské dynastie Floriů od skromných začátků až na vrchol přísné hierarchie uzavřené sicilské společnosti. Rodinná sága z pera Stefanie Auci vyšla tento podzim v nakladatelství Metafora. O překlad se postarala uznávaná Alice Flemrová. Nově můžete poslouchat také jako audioknihu.

Od začátku 19. do poloviny 20. století rodina Floriů prakticky převzala vládu nad Sicílií. Floriovi byli cílevědomí, ambiciózní a odhodlaní stát se bohatšími a mocnějšími než kdokoliv jiný. Paolo a Ignazio Floriovi odchází ze zemětřesením zničené Bagnary do Palerma s úmyslem uskutečnit svůj sen o lepším životě a v sicilském městě si otevírají krámek kořením a koloniálním zbožím. Po Paolově předčasné smrti přebírá Ignazio vedení. Během deseti let dokáže ztrojnásobit hodnotu podniku a zároveň vzdělává Paolova syna Vincenza v otázkách obchodu a podnikání. A když se Vincenzo ve třiceti stává výhradním dědicem rodinného podniku, rozhoduje se expandovat dál.

Grada Publishing

Prožijte historické události společně s rodinou Floriových

Vincenzo podřizuje osobní život, rodinu i vztahy vyšším cílům a koloniál úspěšně přetváří do obchodního impéria. Kupuje vinice a tabákové plantáže, proniká do rybolovu a konzervárenství, těžby síry i bankovnictví, zakládá obchodní společnosti, navazuje kontakty ve Velké Británii a Spojených státech a stává se dokonce italským senátorem. Jméno Florio brzy vzbuzuje respekt po celém Palermu.

Příběh o vizionářství, obchodním talentu, dravosti, železné vůli a neústupnosti Floriových – mužů i žen – vypráví také odvrácenou stranu úspěchu: závist, intriky, frustrace, oběti v osobním životě. Muži v této rodině jsou tvrdohlaví a cílevědomí, arogantní, sukničkářští – ale také geniální. A ženy nezaostávají. Dožadují se emancipace respektu a uznání a odmítají být jen matkami, zhrzenými manželkami a milenkami.

Velkolepý příběh čte Zuzana Slavíková. Audio na CD i knihu si můžete zakoupit na www.grada.cz.