Boris Kollár a bývalá Miss Miroslava Fabušová, která byla během říjnové autonehody přítomná ve vládní limuzíně.

Boris Kollár a bývalá Miss Miroslava Fabušová, která byla během říjnové autonehody přítomná ve vládní limuzíně. Zdroj: Facebook

Kdo je Miroslava Fabušová? Kráska byla v době nehody v autě s Borisem Kollárem
Kdo je Miroslava Fabušová? Kráska byla v době nehody v autě s Borisem Kollárem
Kdo je Miroslava Fabušová? Kráska byla v době nehody v autě s Borisem Kollárem
Děsivá nehoda šéfa slovenského parlamentu Borise Kollára
Děsivá nehoda šéfa slovenského parlamentu Borise Kollára
10
Fotogalerie

Předseda parlamentu Kollár dráždí Slovensko. Do nemocnice za ním chodí premiér, noční dámské návštěvy i matky jeho 10 dětí

Již měsíc uplynul od vážné autonehody předsedy slovenského parlamentu Borise Kollára. Dříve rozhlasový moderátor a podnikatel, jenž se do širšího povědomí zapsal kontroverzními kauzami, prokazatelným napojením na mafiánské podsvětí a zvláštním rodinným uspořádáním, dnes jeden z nejvyšších ústavních činitelů Slovenské republiky a významný článek Matovičovy vrtkavé vlády. 

Ve volbách Kollár, který má dohromady jedenáct dětí s deseti různými ženami, v únoru 2020 uspěl se svým hnutím Sme rodina, což někomu, kdo si neuvědomuje vážnost střetu jeho zájmů, může tak maximálně vykouzlit úsměv na rtech.  

Za tři čtvrtě roku svého působení ve vládní koalici stihl čelit nařčení z plagiátorství při psaní své diplomové práce. Dotkla se ho také kauza kolem původu diplomové práce poslankyně za stranu Sme rodina, vládní zmocněnkyně pro lidská práva, bývalé přítelkyně a zároveň matky jednoho z jeho dětí Petry Krištúfkové. Ta se však, na rozdíl od svého šéfa, po skandálu svých funkcí vzdala. 

Říjnová nehoda

Dnes se Kollár zotavuje v Nemocnici sv. Michaela z vážných následků dopravní nehody, která se stala 24. října 2020. V osudný večer do jeho vládní limuzíny na jedné z bratislavských křižovatek nabouralo auto projíždějící na červenou. V limuzíně se kromě předsedy parlamentu nacházeli další čtyři lidé, mezi nimi i bývalá slovenská miss Miroslava Fabušová.

Někdo by si řekl, že takový zážitek člověka přiměje alespoň bilancovat nad svými skutky. Ne tak v případě sebevědomého Borise Kollára. Ten totiž dokáže Slovákům hýbnout žlučí i ve chvíli, kdy je téměř připoutaný k nemocničnímu lůžku. V posledních dnech totiž vychází napovrch, že kolem jeho pokoje bylo více než rušno.

Navzdory protipandemickým opatřením za ním chodí jak premiér Igor Matovič, tak se u lůžka střídají matky jeho dětí a další přítelkyně. Ty podle informací sestřiček zůstávají i přes noc. "Nastaly tu trochu střety mezi přítelkyněmi Kollára a sestřičkami. Došlo i na ostřejší výměnu názorů," popisuje pro denník SME napjatou situaci lékař z oddělení, kde se léčí šéf parlamentu. 

A co mají za zlé sestřičky Kollárovým návštěvám? V nemocnici se chovají jako v hotelu, nedodržují základní opatření včetně nošení roušek a ke zdravotníkům se chovají jako ke svým zaměstnancům. Jedna z přítelkyň vytkla sestře, že už několik hodin čeká na čaj. Ta se ohradila, že tu není od toho aby jí obsluhovala. Incident se měl na podnět Kollára dostat k řediteli nemocnice a ten údajně sestrám dokonce pohrozil výpovědí.

Slováci zuří

„To je vrchol papalášství. Manželovi umírala maminka a ani jsme se s ní nemohli rozloučit,“ řekla Právu Tatiana z Bratislavy. Jistý Peter ze Senice ji doplnil: „Tak vypadá to nové, mravnější Slovensko? Děkuji pěkně. Kollár přivedl k lizu celý svůj harém, který nikdo nemusí učit aroganci. Tvrzením, že zaskakují za noční služby sestřiček, se nám drze šklebí do obličeje. Sme rodina – tomu se snad ani nemohu zasmát."

Během pandemie se více než kdy jindy ukazuje jsme si jak u nás v Čechách, tak i u bratrů na Slovensku, všichni rovni. Jen někteří z nás jsou si rovnější.