Bratislavské UFO

Bratislavské UFO Zdroj: Bratislava Tourist Board

Soumrak ve Starém městě
Romantika v Bratislavě
Bratislavské panorama
Bratislavský hrad
Vyrazte na cyklovýlet podél Dunaje!
9
Fotogalerie

Jeden den na Bratislavu nestačí! Naplánujte si 72 hodin v hlavním městě

72 hodin je právě tolik času, kolik potřebujete na objevení toho nejlepšího z podzimní Bratislavy. Ať už jste milovník sportu, umění, nebo jídla, přinášíme vám ty nejlepší tipy, jak si vychutnat 3 dny v Bratislavě.

První den plný umění

Období po letních prázdninách a dovolených vzkvétá novými výstavami v mnoha muzeích a galeriích, které najdete po celé Bratislavě. Nejvíce uměleckých děl od gotiky až po současnost najdete ve výstavních prostorách Galerie města Bratislavy (GMB). Uměleckými díly samotnými jsou i budovy muzea moderního umění Danubiana a galerie Nedbalka. Řadí se mezi nejzajímavější výstavní prostory v Evropě. Najdete v nich současné umění od slovenských i zahraničních autorů. Zatímco Danubiana byla inspirována římskou galerií, Nedbalku přirovnávají ke Guggenheimovu muzeu v New Yorku.

Muzeum moderního umění DanubianaMuzeum moderního umění Danubiana | Bratislava Tourist Board

Druhý den na kole

Jízda na kole patří v Bratislavě mezi oblíbené sporty i aktivní oddych. Ve městě i jeho okolí si určitě vyberete z husté sítě cyklistických tras. Vedle Dunaje, jeho ramenech a Moravě najdete mírné terény v atmosféře lužních lesů. V lesích Malých Karpatech se pro milovníky adrenalinu zase nacházejí i speciálně upravené tratě na sjezd nebo příjemné lesní cyklostezky. Vyzkoušet můžete také netradiční cykloprohlídky po Bratislavě s profesionály, kteří vás vezmou k Železné oponě nebo na hrad Děvín.

Vyrazte na cyklovýlet podél Dunaje!Vyrazte na cyklovýlet podél Dunaje! | Bratislava Tourist Board

Třetí den se skvělým jídlem

Ochutnejte to nejlepší, co Bratislava nabízí. K městu neodmyslitelně patří restaurace nabízející jídla tradiční slovenské kuchyně, jako brynzové halušky, lokše, pečená husa nebo kachna. Novým hitem jsou však mnohé streetfoodové provozovny i festival pouličního jídla Street Food Park, který je svátkem pro každého, kdo miluje jídlo v jakékoliv jeho podobě. Na náměstí před Starou tržnicí jsou několikrát do roka zaparkovány přívěsy a foodtrucky, které nabízejí kvalitní i chutná „pouliční jídla“.

Romantika v BratislavěRomantika v Bratislavě | Bratislava Tourist Board

Bratislava CARD City & Region

Svých 72 hodin si naplánujte na webové stránce 72hodinovemesto.cz a užijte si Bratislavu naplno spolu s oficiální turistickou kartou Bratislava CARD City & Region, která vám za výhodnou cenu umožňuje poznat a zažit to nejlepší, co město Bratislava i región nabízí. Realizované s finanční podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenské republikyRealizované s finanční podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenské republiky | Bratislava Tourist Board