Jak vybrat ideální vůni?

Jak vybrat ideální vůni? Zdroj: makeup.cz

Letní dámská parfumerie: jak vybrat ideální vůni

Existuje obecně rozšířený názor, že letní vůně musí být svěží a lehká. Má obvykle ovocný, květinový a citrusový charakter a na kůži vytváří bohatý, ale ne příliš hluboký závoj. Ne každý ale ví, že jsou často kompozice s dřevitými tóny v horkém období mnohem bohatší a krásnější. A to vysvětluje, proč východní lidé rádi používají „hluboké“ parfémy, které často zahrnují ambru, kadidlo, vzácná dřeva. Právě proto si někteří vybírají letní vůně s orientálním charakterem, které byly inspirovany pouští, kořením a různými „kouřovými“ přísadami.

Některá obecná pravidla

Je důležité nezapomínat na vlastnosti pokožky: suchá nebo mastná, absorbuje vůni rychle nebo umožňuje, aby se rozvinula naplno. Pro letní sezónu doporučujeme při výběru vzít v úvahu několik dalších faktorů: důvod, denní dobu, lidi v okolí a jak dlouho plánujete vůni nosit. Dávejte pozor také na množství parfému, které aplikujete na tělo. Za horkého počasí způsobuje slunce ve vůni uvolňování velkého množství pigmentu, což může vést k popáleninám na těle. Doporučujeme vám vybírat parfémy nebo parfémované vody https://makeup.cz/categorys/4517/ s lehkou kompozicí, protože s největší pravděpodobností obsahují tóny moře nebo ozónu.

Jak vybrat ideální vůni?Jak vybrat ideální vůni? | makeup.cz

Také by bylo hezké, kdyby parfém obsahoval noty růže, máty nebo mandarinky. Pamatujte, že v létě vůně mizí rychleji, protože se některé vonné oleje v kompozici zahřívají, následně může být celá vonná symfonie mírně změněná. Letní parfémy většinou nemají dlouhotrvající závoj, hlavní akord je cítit v momentě, když vůně splyne s pleti. Poslední poznámky jsou neuvěřitelně lehké a jemné, proto v létě je možná vůbec nebudete cítit. Parfém rychle přestane vonět nebo se smíchá s okolními pachy. Kromě toho je skvělé, pokud je denní parfém osvěžující a obsahuje tóny citrusů, frézie nebo lilie. Pokud ale jde o večerní parfémy, tak mohou obsahovat mírné koření nebo dokonce hořkost.

Jak vybrat ideální vůni?Jak vybrat ideální vůni? | makeup.cz

Zvláštností vonných akordů

Pokud hledáte parfém, který se bude chovat nejlépe během letních měsíců, pak ten, který obsahuje tóny ovoce, pepře nebo vanilky, je perfektní variantou. Tyto poznámky dodají vaší vůni jiskru a hloubku. Večer, kdy je parfém méně citlivý na slunce, dávejte přednost parfémům s akordy růže, jasmínu nebo pižma. Ženy s tmavými vlasy mohou dokonce vyzkoušet vůně manga, ale nepřehánět to. Pokud všechno uděláte správně, budete vypadat svůdně a odvážně po celý večer. Okouzlete všechny kolem vás!