Nová první dáma Eva Pavlová

Nová první dáma Eva Pavlová Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Volební štáb prezidentského kandidáta Petra Pavla, druhé kolo prezidentských voleb, 28. ledna 2023, Praha. Petr Pavel v doprovodu manželky Evy zdraví shromáždení svých příznivců.
Druhé kolo prezidentských voleb: Příjezd Petra Pavla s manželkou Evou do volebního štábu. (28.1.2023)
Druhé kolo prezidentských voleb: Petr Pavel odevzdal hlas v doprovodu manželky Evy v Černoučku na Litoměřicku. (27.1.2023)
Eva Pavlová volila nového prezidenta (27. 1. 2023)
Generál Petr Pavel s manželkou Evou Pavlovou přišli volit (27. 1. 2023)
13
Fotogalerie

První dáma Eva Pavlová pro Reflex: Zažila jsem i obtěžování a pokus vyhrát volby pomocí lží bylo zbabělé

„Nečekala jsem procházku růžovým sadem, ale zkoušet vyhrát volby na strachu lidí z války, vyhrožování a na lžích, to bylo opravdu zbabělé,“ říká budoucí první dáma Česka Eva Pavlová (58) ve velkém rozhovoru pro Reflex, který najdete v našem novém vydání. Nevyhnula se ani odpovědím na citlivé otázky, například zda zažila v armádě, se kterou spojila svoji profesní kariéru, ze strany mužů obtěžování.     

„Setkala jsem se v minulosti ve své profesní kariéře i s jistou nevraživostí, žárlivostí a také obtěžováním ze strany některých mužů, ale bylo to naštěstí jen minimální množstvím,“ přiznává v rozhovoru pro Reflex Eva Pavlová.

V interview také podrobně popisuje svoje dětství a dospívání i to, co ji práce v armádě dala či vzala a jak je připravena na roli první dámy České republiky.

Popsala rovněž, jaký je zvolený prezident Petr Pavel doma a zda s ní sdílí i pracovní problémy: „Jak kdy a podle toho o co se jedná, jakou má náladu a jak si to v sobě srovná. Když se děje něco nepříjemného, tak se tím doma nechce zabývat, rozebírat to a mlčí. Chodíval se projít se psem, aby to vypustil z hlavy, dát si pivko a nepitvat se v tom. A je lepší se ho neptat, když ho člověk takhle vidí… Když mu jde to, co dělá, tak je to dobrý, je v klidu, ale když mu to nejde, lítají čerti. To ale platí pro každého, že?“

Zajímavé bylo, že Eva Pavlová se snaží pořád zachovávat některé věci, na které byla léta zvyklá. Když už byl rozhovor pro Reflex hotový, chtěla do něj doplnit několik vět. Pak první dáma napsala, že nejdříve ale musí vyprat. Mezitím přišla na kafé její sousedka, pak starostka obce Černouček, kde zatím s manželem-prezidentem bydlí. Doplňující věty ale nakonec dorazily.

Exkluzívní rozhovor s Evou Pavlovou si přečtěte v novém vydání Reflexu >>>

Reflex 5/2023