Shogun

Shogun Zdroj: Poggers

Shogun
2
Fotogalerie

Šógun je bestsellerem, který ovlivnil i herní průmysl. Nyní jej představuje další seriál

Japonští samurajové nejsou pouze pojmem z historie, ale kulturním fenoménem. V Evropě a Americe ho vybudoval z velké části román Šógun, na jehož námět vznikl nový seriál. Jaké je pozadí za celým dílem?

Jako malý kluk jsem si hrál na to, že nosím samurajskou zbroj a se svou katanou porážím nepřátele v heroických soubojích. Jako starší jsem to viděl ve filmech nebo vyzkoušel i ve hrách. Japonská kultura patří k těm vlivnějším na světě a pojem samurajů tomu rozhodně napomáhá.

Ve vzdálené Evropě jsme o nich však měli jen zkreslené představy a mimo jiné román Šógun pomohl k tomu, abychom se o samurajích dozvěděli více. S novým chystaným seriálem stojí za to ohlédnout se, kdo je autorem, z jaké doby se vlastně inspiruje a jak se to projevilo ve hrách.

ShogunShogun|Poggers

Samurajů nemůže být nikdy dost a osobně jsem byl naprosto nadšený, když byl oznámen nový seriál Šógun. Vyjde již 27. února u nás na Disney+ a měl by nabídnout legendární příběh v trošku modernějším zpracování. Mezi hlavními rolemi se navíc nachází legendy jako Hirojuki Sanada (kterého můžete znát i z Marvelovek) v roli Toranagy nebo Cosmo Jarvis v roli Jamese Blackthorna.

Více o novém seriálu a jeho historickém pozadí si přečtete na webu Poggers.cz.