Reflex chce ocenit lidi a skutky, před kterými je potřeba smeknout...

Reflex chce ocenit lidi a skutky, před kterými je potřeba smeknout... Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Hvězdy Reflexu promluvily. Seriál besed bude pokračovat i v listopadu

Časopis Reflex od počátku roku systematicky pátrá po lidech a jejich skutcích, které se vzpírají temnému mediálnímu obrazu světa, den co den se na nás valící ze sdělovacích prostředků a sociálních sítí. Počínaje lednem, měsíc co měsíc,  redakce nominuje pětici osobností, které nás  zaujaly v tom nejlepším slova smyslu. Nyní přišel čas, aby “Hvězdy Reflexu“ samy promluvily.

Seriál besed začal již v říjnu, kdy jsme na smíchovské Náplavce přivítali první  dvojici hostů. Režiséra Martina Horského, jehož jsme nominovaly za film Ženy v běhu, který se návštěvností milion a tři sta tisíc diváků zařadil mezi tři nejvýraznější debuty samostatné české kinematografie. Doplnil jej Dušan Navrátil, který na začátku roku z pozice šéfa Úřadu pro kybernetickou bezpečnost upozornil na nebezpečí vyplývající u používání hardwaru a softwaru čínské společnosti Huawei.

Video placeholde
HONEST GUIDE Janek Rubeš v besedě Hovory X • Petr Vagner

Neméně zajímavá byla i následující dvojice, která přišla na řadu o den později. Reportér Janek Rubeš se vášnivě rozhovořil o bizarnímu nadbíhání turismu v centru Prahy. Horolezkyně Klára Kolouchová pro změnu prozradila, kterak skloubit zdolávání himalájských velehor  s postem top manažera korporátní firmy. 

Video placeholde
Šéf NÚKIB Dušan Navrátil o kybernetické bezpečnosti • Petr Vagner

Dalším Hvězdám Reflexu můžete tváří v tvář stanout 21.listopadu od 18 hodin v restauraci Avion 58 v bývalém měšťanském pivovaru v Holešovicích, Komunardů 42. Hovořit bude režisér Václav Marhoul jistě nejen o Nabarveném ptáčeti, druhým hostem bude politik Tomáš Zdechovský, jehož agendou se stala pomoc Čechům, kteří se v zahraničí dostanou do problémů.