Video placeholde

Netočte si zážitky na mobil, nikdy je tolik neprožijete, říká kouč Bahbouh v novém pořadu Nebe nad Prahou

Doktor Radvan Bahbouh vede Katedru psychologie na FF UK. Je zakladatelem firmy QED, ve které se věnuje psychologickému koučování a personálnímu poradenství. Je zároveň autorem metody Sociomapování, která díky jedinečné vizualizaci sociálních systémů umožňuje přehlednou orientaci ve vzájemných vztazích a komunikaci. Za tuto metodu, kterou naše armáda využívá již přes dvacet let, dostal tento týden nejvyšší ocenění od náčelníka generálního štábu Armády ČR.  Po deseti letech zároveň vydává novou knihu s názvem „O všímavé Ele“.

S Radvanem Bahbouhem jsme v Nebi nad Prahou mimo jiné hovořili o „spouštěčích" nového zvyku – třeba běhání nebo učení se angličtiny. O tom, jak se dobře ptát či dobře naslouchat. O všímavosti, která nás vytrhuje ze zaběhaných cest. Jak si uložit fotku něčeho důležitého spíše do paměti než do paměti mobilu. Jak přivábit události, které člověku změní život. Jak se ptát každý týden sám sebe, co nového jsem objevil.

Nebe nad Prahou je nový pořad kavárníka Ondřeje Kobzy. Na Střeše Lucerny vám někdy i ve společnosti kozího páru představí každý týden významné osobnosti českého veřejného života.