Video placeholde

Jak být zdravý v 90 vteřinách, radí výživový specialista a hvězda amerického fitnessu Mark Macdonald

Američan Mark Macdonald (46) začínal jako profesionální hollywoodský model, a tak se už od mládí snažil naučit, jak jíst, aby neztratil práci. Dnes patří k celosvětově uznávaným odborníkům na zdravou výživu, pomáhá s jídelníčkem hlavně profesionálním tenistům, za všechny Rogeru Federerovi. K jeho soukromým klientům patří i hollywoodské hvězdy, třeba herečka Reese Witherspoonová; pořádá pro ně intenzívní třídenní tréninkové programy.

Speciální výživu, spojenou s fyzioterapií i psychoterapií, nakonec vystudoval, protože nechtěl strávit celý život na dietách a střídavě přibírat a ztrácet pětadvacet kilogramů, jako vídal v dětství u své matky, zdravotní sestry.

Nakonec vynalezl jednoduchý, nepřevratný systém, který propaguje po celém světě: jíst se má pětkrát až šestkrát denně v malých dávkách a jídlo musí být zdravé, vyvážené, složené z proteinů, tuků a sacharidů.

Jeho dvouminutové video, natočené pro Reflex, shrnuje tři základní věci, jež by měl člověk, který se chce cítit dobře, dělat: začít se o svůj život starat, zlepšit jej každý den o jedno procento a najít si kamaráda na cvičení. Zdá se vám to moc „americké“? Možná. Ale funguje to.

O životě a práci Marka Macdonalda ve slunné Kalifornii si přečtěte ve velkém profilovém rozhovoru v tištěném Reflexu, který vyšel ve čtvrtek 14. března.

Reflex 11/2019Reflex 11/2019|Archív