Video placeholde

Taťána G. Brzobohatá: Pierra Richarda dojali čeští senioři a chce jim pomáhat osobně

Každý, kdo se se zakladatelkou nadace Krása pomoci Táňou G. Brzobohatou, aktivistkou a jedinou českou vítězkou Miss World, kdy bavil, ví, s jakou vervou o svojí práci mluví. Její výsledky jsme na tiskovce viděli v 8-minutovém krátkém filmu jasně: za deset let existence podpořila Krása pomoci 30 miliony korun 90 neziskovek a uvedla do života unikátní projekt Doma bez obav, který pečuje o osamělé seniory tím, že je propojuje se službami domácí péče, takže mohou zůstávat doma a nemusejí putovat do domova důchodců. Nyní přivítala v česku charismatického francouzského herce Pierra Richarda, který se chce aktivně zapojit do projektů její nadace.

„Až přijedu příště, chci se s Táňou za českými seniory vydat na návštěvu. Snad budou vědět, kdo jsem. To víte, aby se neptali: ´Kdo je to ten stařec, co s vámi, Táňo, přišel?´“ zavtipkoval jeden z nejslavnějších evropských herců Pierre Richard a dodal vážněji: „Žijeme ve společnosti, která je čím dál egoističtější, takže práce, kterou Taťána dělá, je obdivuhodná. Pamatuji si, jak jsem chodil navštěvovat svoji babičku: vždycky otevřela dveře, měla nádherný úsměv a i já jsem měl radost z toho, že jsem za ní mohl přijet. Často jsem si pak vyčítal, že to nebylo častěji. I na tomhle videu jsem viděl úsměvy starých lidí, kterým pomáhají lidé krásní a mladí,“ dodal herec (v programu Krásy pomoci pracují desítky dobrovolníků).

Následně herec na slavnostním gala večeru, kde se představíil i jako hudebník a stand up komik, získal od Nadace Krása pomoci cenu Beauty of Help Award, která byla letos udělena vůbec poprvé.

Velký profilový rozhovor s Pierrem Richardem najdete už brzy v Reflexu. O činnosti nadace, její budoucnosti i Pierru Richardovi mluví Taťána G. Brzobohatá ve videu v úvodu článku.