Video placeholde

Vojta Dyk patří do Bohnic. Slavný zpěvák zamíří už příští víkend do psychiatrické nemocnice

Známý zpěvák se ale nenechá hospitalizovat, pouze vystoupí na hudebním festivalu Mezi ploty. V parku Psychiatrické nemocnice Bohnice vystoupí 26. a 27. května hvězdy jako Vojtěch Dyk s B-Side bandem, Tomáš Klus, No Name, Xindl X, Horkýže Slíže, PSH, Mňága a Žďorp, N.O.H.A., Prago Union, Mydy Rabycad, Sto zvířat, Slza, Lenka Dusilová, Vosto5, Studio Ypsilon, Divadlo Bolka Polívky a mnoho dalších. Program doprovodí spousta tvůrčích dílen, soutěží a workshopů, kurz hypnózy a dokonce chůze po žhavém uhlí. A to vše za tak příznivou cenu, že by stěží zajistila vstup na koncert jediného populárního umělce.

 

„Mě už to tam u vás nebavilo… Jako bychom byli dva. Ale i naše společnost je rozdělená – bezohledností, lhostejností, arogancí. A já nemám rád ploty mezi lidma. Já mám rád lidi, mezi ploty“, právě tak v kampani Patříš do Bohnic, která festival Mezi ploty doprovází, vyjádřil svoje pocity zpěvák a herec Vojtěch Dyk.

Ředitel projektu Robert Kozler její poselství s nadsázkou shrnuje slovy: „Naše společnost je dnes tak schizofrenní, že se snad může sjednotit jedině v parku psychiatrické nemocnice, na festivalu Mezi ploty. Proto do Bohnic zveme všechny, kteří pořád vyznávají normální lidské hodnoty, jako je tolerance, přátelství a zájem o druhé lidi.“

Na 14 scénách festivalu se představí kolem 120 kapel a divadel. A protože je tahle přehlídka multižánrová, bude zahrnovat hned několik zón, z nichž každá osloví jinou skupinu návštěvníků.

Mimořádně nabitá bude hlavní scéna Central Park, na kterou přijedou někteří z našich nejpopulárnějších muzikantů, například Vojtěch Dyk s kapelou B-Side Band, která se už stihla proslavit moderním bigbandovým zvukem, neutuchající energií a efektními aranžmá. Dalším esem bude dynamický Tomáš Klus, pro kterého se „Ploty“ staly srdeční záležitostí, anebo písničkář Xindl X, jehož texty uslyšíte nejen v jeho vlastním provedení, ale i v podání oceňované kapely Slza.

Na festival se přiřítí divoká slovenská kapela Horkýže Slíže. A ze Slovenska do Central Parku zamíří také pop-rockoví No Name. Říši hiphopu budou reprezentovat hned dvě průkopnické formace: Prago Union a PSH. A ti, jimž není cizí drum and bass, dub step či world music, určitě s chutí přivítají uskupení N.O.H.A., které hity jako Tu Café vynesly na největší evropské festivaly.

Vstupenky na festival jsou k mání v předprodeji Ticketstream. Celý program hledejte na www.meziploty.cz