Video placeholde

Exkluzivně: Krakonoš, Zeman i Dáda Patrasová v jednom filmu. Vrátí čeští superhrdinové Putinovi úder?

Americký film Avengers bourá světová kina. Je nejen zábavný, jeho vyprávěcí princip je absolutní komerční pecka. Vrhněte hrdiny různých komiksových seriálů, z nichž každý má svůj fanklub, do společného, hustého příběhu boje proti Zlu a je vymalováno.

Dlouho se mělo za to, že tohle může napadnout jenom Hollywood a že v Česku, kde se kinematografie ještě pořád považuje za umění, by nikdo nic podobného nepřipustil.

Nebo si dovedete představit, že Marketa Lazarová spatří v horečnatém snu chobotnice z druhého patra, aby byl středověký příběh přístupný i dětem? Anebo že by měl Kolja jezdit autem z Feratu, které pohání lidská krev, jen proto, aby film přijali i lidé chladní k Svěrákovu laskavému humoru?

Po třetím díle Avengers, který, co se týče návštěvnosti, tak zle potopil Hastrmana, si však několik českých producentů řeklo: Nakonec, proč ne… Pojďme dokázat, že nesmrtelnost lidem nezajistí pouze nějaké házení bomb na říšského protektora. Vzdejme hold hrdinům televizních seriálů, kteří nám pomáhali přežít peklo socialismu i kapitalismu.

Do týmu seriálových superhrdinů nominování byli: primář Sova, pan Tau, Ozzák, Tonda Blaník, Emilia Fernández, Krakonoš, Létající Čestmír, major Zeman, Anna Urbanová, Široko, Arabela, rada Vacátko, Bohouš Císař, Antonín Maděra a Vydrýsek. Papírově jde z českých Avengers neskutečná síla. Jak řekl jeden z producentů: „Tyhle bych fakt nasrat nechtěl. Chudák Putin.“

Film Parta pana Tau kontra Rudá mašina přijde do kin 21. srpna.

Více o chystaném snímku si přečtěte v novém tištěném Reflexu, který vyjde ve čtvrtek 17. května.

Reflex 20/2018Reflex 20/2018|Archív