Video placeholde

#musitezazit: Epochální Avengers, znásilňování služebnic a pravda o Mohamedovi

Noví Avengers jsou jedním slovem epochální. HBO GO začalo vysílat druhou řadu úspěšného seriálu Příběh služebnice. Laco Déczi či britští Herbaliser vystoupí na festivalu Mladí ladí jazz. A šéf kulturní rubriky Reflexu  Milan Tesař složil písničku o trenérovi FC Liverpool Jürgenu Kloppovi…

Film Avengers: Infinity War je dosavadním završením marvelovského filmového univerza, které se dalo do pohybu před deseti lety snímkem Iron Man a od té doby celkem osmnácti filmy nabobtnalo v největší filmový epos moderní doby.

Týrání žen? Odebírání dětí? Znásilňování ve jménu pochybné sektářské politiky? Všechno to tam je, a mnohem víc. První řada dystopického seriálu Příběh služebnice na motivy románu Margaret Atwoodové vyhrála osm cen Emmy a dva Zlaté glóby; druhou řadu údajně nejlepšího seriálu loňského roku vysílá od 26. dubna HBO GO.

Mluvené slovo do ucha. Příběh služebnice jako audiokniha na webu ikiosek.cz >>>

Na akci Mladí ladí jazz Open-air, jež se koná poslední dubnový den na pražském Karlově náměstí, vystoupí mimo jiné Laco Déczi, klarinetista Oran Etkin a jako hlavní hvězdy britští Herbaliser. Vstup je zdarma.

Šéf kulturní rubriky Reflexu zve ke sledování fotbalového zápasu Ligy mistrů FC Liverpool–AS Řím. Proč? Pusťte si video na začátku článku.