Video placeholde

Arrivederci, Stramaccioni! Italský trenér ve Spartě končí a klub za něj hledá náhradu, píší v Itálii

Domácí remíza 1:1 s Brnem a další bodová ztráta v boji o druhou příčku se stala osudnou trenérovi Sparty Andreovi Stramaccionimu. Podle informací italského listu Gazetta Dello Sport bývalý kouč Interu Milán a Panathinaikosu na Letné končí. To potvrzují i zdroje portálu iSport.cz. Pražský klub nyní usilovně jedná o nástupci. 

Už po podzimní části, kterou Sparta zakončila až na páté příčce, ve vedení klubu poklesla důvěra v trenéra Andreu Stramaccioniho. Italský odborník přesto dostal mandát, aby tým dál vedl. Po nadějné zimní přípravě se očekávalo, že Letenští na jaře vyletí vzhůru herně i výsledkově. Nestalo se ovšem ani jedno. Z úvodních tří kol pobrali Pražané pouhých pět bodů a v průběžném pořadí si nijak neposunuli.

Před nedělním zápasem proti Brnu šly kuolárem hlasy, že se Stramaccioniho pozice otřásá v základech. Rozhodnutou měly nejbližší tři střety se Zbrojovkou, v Karviné a proti Slavii. Už po prvním z nich je ale s největší pravděpodobností jasno. „Stramaccioni ve Spartě končí,“ oznámil italský list Gazetta Dello Sport. Podobnou informaci potvrdily portálu iSport.cz i další dva na sobě nezávislé zdroje. Nyní se čeká na oficiální oznámení klubu.

Sparta zároveň usilovně jedná o příchodu nového kouče. Bezprostředně po nedělním utkání zasedlo sportovní vedení klubu, které se ujednotilo na tom, že by nový trenér měl být z Čech. Podle informací serveru iSport.cz jsou ve hře tři jména. Pavel Hapal, Václav Jílek a Roman Pivarník. Všichni tři jsou ovšem pod smlouvou. Hapal vede slovenskou jednadvacítku, Jílek Olomouc a Pivarník Zbrojovku.

Více se o konci sparťanského kouče dočtete na webu iSport.cz >>>