Video placeholde

Český komiks boduje u investorů a chystá se do světa. Nanits Universe vybral skoro 3 miliony korun

Nejprve vybrali skoro 700 tisíc korun u fanoušků na crowdfoundingovém portálu Kickstarter. Nyní zamířili mezi české investory. A ani tam se tvůrci revolučního digitálního komiksu Nanits Universe neztratili. Na stránce Fundlift vybrali už 2,7 milionu, což jsou tři čtvrtiny z požadované částky a do konce zbývají ještě necelé dva týdny. 

 

Tím nejdůležitějším na celém projektu je samotná platforma, na které se komiks nachází. Jak jeho autoři říkají, jedná se o intuitivní editor, který kombinuje obraz, text i hudbu do velmi atraktivní podoby, a práci s ním zvládne prakticky každý. U Nanits komiksů totiž nejde o suché obracení digitálních stránek, ale o „nekonečné“ scrollování příběhem, který jakoby pluje po obrazovce, a atmosféru při čtení doplňuje originální a na míru složený soundtrack. Ten se mění podle toho, v jaké fázi příběhu se zrovna nacházíte, a umocňuje veškeré dění v digitálním světě.

Kromě samotného komiksu také Nanits zpřístupnili aplikaci pro další autory. Ti mají takto příležitost si na jejich platformě vydat své vlastní dílo a to za velmi příznivých podmínek oproti jiným světovým vydavatelstvím. „Po digitálním komiksu je celosvětově velká poptávka, ale vydavatelství nenabízí novým autorům příliš motivační podmínky pro spolupráci, a proto mnoho zajímavých děl ani nemá šanci vzniknout. Snažíme se toto změnit," říká jeden ze zakladatelů projektu Robert Kaločai.

O tom, že se daří veřejnost přesvědčovat o potenciálu tohoto projektu svědčí významné milníky jako například 1. místo v národním kole Creative Business Cup 2016, úspěšná crownfundingová kampaň na Kickstarteru s vybranou částkou přesahující 700tis korun, dále také umístění se v TOP 10 soutěže Startup World Cup 2017 či Vodafone Nápad roku 2017.

V tuto chvíli se Nanits Universe se svým projektem chystají na světově největší technologický veletrh TechChrunch Disrupt, který proběhne toto září v San Franciscu.

Aplikaci NANITS s první kapitolou příběhu si můžete zdarma stáhnout a přečíst už teď. Dostupná je jak pro Android, tak i iOS. Co si o ní myslíte? Napište nám do komentářů.