Video placeholde
Fotka Emmy Watsonové pro Vanity Fair, která rozzuřila "feministky"
Kráska a Zvíře
Kráska a Zvíře
Kráska a Zvíře
Kráska a Zvíře
25
Fotogalerie

Prsa Emmy Watsonové, princ gay a zákaz v Rusku. Podívejte se na ukázku filmu Kráska a zvíře

V rámci propagace filmu se Emma Watsonová poprvé v životě odhalila při focení víc než doposud. A lidé ji za to kritizují. To ale není všechno, čím na sebe nová disneyovka strhává pozornost. Režisér nového zpracování pohádky Kráska a zvíře Bill Condon nedávno oznámil, že jedna postava je homosexuálně orientovaná. A to pobouřilo ruského poslance Milonova, který chce film v zemi zakázat. Podívejte se na trailer filmu, který způsobil rozruch po celém světě.

Takové PR pohádka ze světa Walta Disneyho ještě neměla. I když film zamíří do kin až 16. března, už se o něm hodně mluví. Obvyklou smršť ukázek a klasického buzzu na sociálních sítích rozbila Emma Watsonová. Ta nafotila odvážnější fotky pro časopis Vanity Fair, které byly jedinečné v tom, že herečka poprvé odhalila část svého ňadra.

Fotka Emmy Watsonové pro Vanity Fair, která rozzuřila "feministky"Fotka Emmy Watsonové pro Vanity Fair, která rozzuřila "feministky"|Instagram Vanity Fair

A svrhla se na ni za to vlna kritiky. Lidé herečce, která je velkou bojovnicí za ženská práva, vyčítali, že její fotky jsou pokrytecké a pravým opakem feminismu. Herečka svým kritikům odpověděla, že podle ní je feminismus o svobodě a prsa s tím nemají nic společného. „Nemůžu být feministka, když mám prsa,” prohlásila ironicky Watsonová.

Gay, který naštval homosexuály i puritány

Hraná adaptace animované klasiky společnosti Disney je totiž asi oslavou homosexuality, vysvětlil v dopisu podle agentury RIA Novosti zákonodárce Vitalij Milonov za vládní stranu Jednotné Rusko. Poslanec, který je známý svým bojem proti homosexuálům, nejspíš reagoval na nedávné vyjádření amerického režiséra snímku Billa Condona. Ten bez dalšího upřesnění řekl, že film obsahuje "první výhradně homosexuální okamžik" v historii studií Disney. V USA se naopak LGBT komunita bouří z opačných důvodů. Postava LeFoua, parťáka prince Gastona, je prý příliš stereotypní a upevňuje lidi v zažitých představách o homosexuálech. 

Video placeholde
VIDEO: Ukázka z filmu, ve které zpívá LeFou, homosexuální parťák prince Gastona • YouTube.com

Ruská cenzura navzdory Milonovově kritice dnes ale pustila americký film do kinodistribuce. Hraná adaptace animované klasiky společnosti Disney bude ale v ruských kinech přístupná jen mládeži starší šestnácti let. Mladší diváky musejí doprovodit rodiče.

Půjdete na film do kina? Napište nám to do diskuze.