Soukalová jako biatlonistka roku 2013.

Soukalová jako biatlonistka roku 2013. Zdroj: Barbora Reichová (Sport)

Soukalová s mikrofonem.
Petr Čech reprezentuje sponzory i mimo hřiště.
Čtvrtá sestra oštěpařka.
Soukalová na šampionátu v Novém městě na Moravě.
Ještě se naučit text...
18
Fotogalerie

Tak aspoň, že “Gabča” Soukalová zpívá. Jde jí to líp než jiným sportovcům. Porovnejte sami

Sportovní bilance Gabriely Soukalové na mistrovství světa v biatlonu není žádná velká sláva, ale aspoň zase světu připomněla, že docela dobře zvládá i muziku. Podobně jako Petr Čech na bicí. Na české scéně najdeme i víc pokusů, ale spíše to jsou srandy pro fanoušky, než že by to mohlo někam vést.

Jak se někomu začne říkat Jarda místo Jágr a Gabča místo Soukalová, je z něj celebrita. Ne, že by hned přestávalo jít o sport, ale lidi začne zajímat spousta jiných věcí. Takže i když to zrovna se sportováním není nic moc, sláva dotyčného nehasne, ať zrovna tančí s hvězdami, prodává kuřata ministra financí nebo baví diváky nejrůznějšími kousky.

Biatlonová komunita už delší dobu obdivuje hudební vystoupení Gabriely Soukalové - tu a tam vystoupí s pár muzikálními kolegy třeba při společné večeři, jindy zazpívá při tiskové konferenci nebo rovnou při závěrečném ceremoniálu před tisíci diváků.

Někdy se to povede, jindy méně.

Na letošním mistrovství pak místo zpěvu zahrála na klavír Bedřicha Smetanu.

Jednou si Soukalová zkusila i skutečné, profesionální nahrávání písničky a klipu s beat-boxerem Petrem “Nastym” Cerhou. Vznikly jako podpora Nadačního fondu Petra Koukala (což je její přítel), pro prevenci rakoviny mužů.

Obstojně umí na bicí fotbalový brankář Petr Čech. Sem tam hodí na internet nějaké své provedení některého známého hitu, občas zahraje třeba na festivale s českou kapelou Eddie Stoilow. Přibližuje to následující video (pozor, obsahuje podezřelý a neoznačený product placement!).

Sportovcům fandí i kapela Tři sestry. Oštěpářku Barboru Špotákovou podporují už dlouho, není tak úplně vzácné ji vidět na jejich pódiu nebo aspoň pod či za ním (ale ukázalo se, že jsou vzácné videozáznamy, laskavě omluvte sníženou kvalitu...)

Jindy si zase Fanánek a spol. vytáhli fotbalistu Tomáše Rosického (prý má spoustu času na cvičení).

Jeho kolega Pavel Horváth si zase (po neuvěřitelně humorné improvizované etudě Pavla Lišky a Terezy Kostkové) zazpíval s Petrem Jandou.

Úplně jinou ligu hrál ale brankář Viktorie Žižkov a Sparty Praha (a rovněž profesionální tenista a fanda řady dalších sportů) Vlasta Burian. Dnes ho známe hlavně jako herce, ale do filmu se dostal přes kabaret, kde vedle komiky nesměla chybět muzika.

Letošní mistrovství v biatlonu můžete zhodnotit na webu deníku Sport.