Video placeholde
Expremiér Andrej Babiš (ANO) ve svém obytném voze.
Expremiér Andrej Babiš (ANO) ve svém obytném voze.
Expremiér Andrej Babiš (ANO) tasil v kampani obytňák a koláčky
Expremiér Andrej Babiš (ANO) tasil v kampani obytňák a koláčky
Expremiér Andrej Babiš (ANO) tasil v kampani obytňák a koláčky
19
Fotogalerie

Jebat Babiše, jebat Babiše! Tisíce lidí vykřičely a vypískaly trestně stíhaného poslance na festivalu

Zatímco se jeho sociální sítě plnily pozitivními fotkami, realita byla opět trochu někde jinde. Andrej Babiš (ne)dělal kampaň na hudebním festivalu Votvírák. Na svůj Instagram pak umístil videa, kde si zpívá jak s kapelou Kryštof, která jej v minulosti vydatně podporovala, tak se slovenskými No Name. Česká kapela Rook's Squad ale na stejném festivalu rozkřičela tisícový dav pokřikem „Jebat Babiše“. Podívejte se na video v úvodu článku.

Andrej Babiš se v doprovodu ozbrojené a svalnaté ochranky proplétal davem festivalu Votvírák a kdykoliv se ho někdo s diváků snažil konfrontovat, svalovci jej odháněli. Šanci na selfie a rozhovor měli jen prověření fanoušci. Zatímco už je zvykem, že v týdnu brázdí trestně stíhaný politik republiku v obytném voze (místo vykonávání práce poslance), víkendové setkávání s lidmi je novinkou. Andrej Babiš si dal záležet na tom, aby byl na festivalu vidět. A to samozřejmě pouze a jen v pozitivním světle.

To vše se ale dělo v pátek. V sobotu jeho (ne)kampaň zaznamenala i kapela Rook's Squad, která se rozhodla, že to tak nenechá. „Všimli jsme si na Instagramu nějakých storíček, že se tu pohybuje Babiš. Tak doufám, že si pustí i tohle,“ zakřičel do mikrofonu zpěvák a následně začal skandovat pokřik „jebat Babiše“. Je otázka, zda expremiér skandování slyšel. Je to ale dost pravděpodobné, protože se odehrávalo krátce poté, co na jiné stage dozpívala kapela Kryštof, kde se Babiš hojně natáčel a zpíval.