Video placeholde

Chceme tie vaše eura, vzkázal Babiš Slovákům a pozval je na levné pivo do Prahy

Premiér Babiš ve videu na sociálních sítích zve do Česka slovenské turisty. Láká je na poloprázdný Karlův most a levnější pivo v Praze. „Skúste utracať u nás peniaze, pretože potrebujeme tie vaše eura, potrebujeme tu DPH,“ říká ještě před Lednickým zámkem. Předseda poslanců TOP 09 Kalousek si přisadil poznámkou o sporném vlastnictví lednického areálu, kterému Babiš říká "fantastický zámok".

Kromě památek a piva má bratrský národ do Čech přivábit taky koruna, Babišovými slovy je teď „tiež taká slabá.“ Navíc naši „už chodia do Tatier“, takže je letošní léto ideální pro takovou česko-slovenskou turistickou výměnu.

Reakce vzbudil i následný komentář poslance Kalouska. „Čau Slováci. Za mnou vidíte fantastický 'zámok', který jsme my, komunisti, ukradli Liechtensteinům. A když přijedete, tak okradneme i Vás,“ napsal na Twitteru. Odkazuje na spor Česka s Lichtenštejnskem o Lednicko-valtický areál a další stavby a pozemky, které před vyvlastněním po 2. světové válce patřily rodu Lichtenštejnů. Alpská země kvůli němu dokonce až do roku 2009 neuznávala Českou republiku jako suverénní stát.

Na Babišovu pozvánku Slovákům do Čech se podívejte ve videu v úvodu článku.

Co si o Babišově vzkazu myslí Luděk Staněk? Podívejte se na video: