Reflex č. 15

Rozšíření Severoatlantické aliance v otazníku Tomáš Vlacha. Rozhovor s dětským psychologem Zdeňkem Matějčkem dělala Hana Benešová. Co se odehrává na lesbické show prozradí Jiří X. Doležal. Fanoušci Nirvany nevěří, že Kurt Cobain spáchal sebevraždu...

Zde najdete kompletní obsah čísla 15 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
Posílíme jaderný potenciál, rozmístíme kolem hranic kordón vojenských jednotek, budeme sestřelovat alianční letadla, která naruší naši hranici - taková byla reakce poslanců ruské Státní dumy na rozšíření Severoatlantické aliance. Více v otazníku Tomáš Vlacha.

Foto
Mohl učit filosofii a češtinu, ale odmítl podstoupit politické prověrky. Místo toho ZDENĚK MATĚJČEK (81) nastoupil do Sociodiagnostického ústavu na místo po spisovateli Ladislavu Fuksovi. Soustředil se na děti vychovávané v ústavní péči a jeho šetření pomohlo podlomit komunistickou iluzi, že rodina je přežitek. To mezi jiným vedlo před čtyřiceti lety ke změně zákona o rodině. Stál u otevření první SOS dětské vesničky, spolupracuje s UNESCO. Přestože napsal desítky odborných publikací o výchově, po čtyřiapadesáti letech práce dětského psychologa říká: "Podle příruček se vychovávat nedá." Rozhovor vedla Hana Benešová.


Foto
Jedné je šestadvacet, druhé jedenadvacet. Perspektivní postmoderní pár sadomasochisticky orientovaných lesbiček. Každý čtenář má svobodnou možnost dát přednost tomu, aby jejich soukromí neviděl. Právo odsuzovat je za to, jak to mají a co je baví, však myslím nemá nikdo. Fenomén z pera Jiřího X. Doležala.




Foto
Mým rodičům zavraždil jejich idol - Johna Lennona - psychopatický fanoušek Mark Chapman. Psychopatická ikona mé generace se zabila sama. Ten den si budu pamatovat celý život. Bylo pár minut po sedmé, když mi do studia Radia 1 volal nějaký posluchač: "Zahraj Nirvanu!" Takhle poránu se mi žádný grungeový nářez pouštět do éteru nechtělo. Telefonující mě však velice rychle přesvědčil, stačilo říct jedinou větu: "Právě hlásili ve zprávách, že Kurt Cobain spáchal sebevraždu." Portrét Cobaina připravil Honza Dědek.