Reflex č. 49

Josef Koudelka je právem považován za jednoho z nejuznávanějších českých fotografů. Honza Dědek si povídal s muzikantem Ivanem Mládkem, nejen o humoru. Nedávno byl odhalen na Bukové hoře u Teplic památník Kříž smíření, který vyvolal řadu diskusí. Causa Olga Scheipflugová a Reflex č. 49.

Zde najdete kompletní obsah čísla 48 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.



Foto







Foto
Památník nazvaný Kříž smíření, jenž byl nedávno odhalen na Bukové hoře u Teplic nad Metují, svůj účel zatím rozhodně nenaplnil, v Teplicích je kvůli němu docela dusno. Že by proto, že poválečnou vraždu třiadvaceti německých civilistů, nespáchali Češi ze msty, ale z obyčejné zištnosti?




Foto
Muzikant a v tom lepším slova smyslu bavič Ivan Mládek v interview Honzovi Dědkovi poměrně přesně vysvětlil, jaký humor má rád, jaký dělá a proč jej dělá. Navíc jej překvapil svým vyhraněným vztahem k dvojici V + W.





Foto
Josefa Koudelku svět vnímá jako nejuznávanějšího fotografa českého původu. Jeho členství v nejprestižnější fotografické agentuře Magnum ostatně hovoří samo za sebe. Než navštívíte jeho výstavu, přečtěte si, co má tenhle boskovický rodák a „odpírač“ konzumu za sebou a jak se dopracoval tam, kde je.



Foto
Nejlepší český hokejista a superhvězda NHL se zřejmě má ještě co učit. Jak jinak si vysvětlit, že od jedenadevadesátého roku se v přítomnosti Jaromíra Jágra „vyskytuje“ Marian Jelínek, jenž k Jaromírovi rozhodně nechodí jen do práce.




Foto
Život Karla Čapka, roku 1920 třicetileté vycházející hvězdy české literatury, se povážlivě zakýval, když do něj vstoupila ani ne osmnáctiletá adeptka herectví Olga Scheipflugová. Se svým pozdějším mužem se octla v kruzích, jež se z hlediska přicházejících režimů ukázaly být těžkým břemenem a znamením. Paní Olga se pod tou tíhou nezhroutila.