Marihuana je skoro makrobiotická!

Marihuana je skoro makrobiotická!

Marihuana je skoro makrobiotická!

Nový marihuanový skandál slavného sportovce, čtyřnásobného olympijského vítěze ...

plavce Michaela Phelpse, ukazuje celou bídu protidrogové represe.
Co se vlastně stalo? Z našeho střízlivého a středoevropského úhlu pohledu se nestalo nic. Vůbec nic. Slavný sportovec mimo svou sportovní sezónu prostě zapařil na mejdanu a potáhl si z bongu. Tak jako si z bongu potáhnou stovky tisíc jiných mladých lidí na miliónech podobných mejdanů. Phelpse, takto sportovní idol americké mládeže, přitom však vyfotili z bulváru a jeho fotka s bongem obletěla svět. Následovalo zemětřesení.
Jeden z plavcových sponzorů, firma Kellogg‘s, známý výrobce cereálií, s plavcem neobnoví sponzorský kontrakt, protože jeho chování – ono kouření bongu – „se neslučuje s image firmy“. Firma evidentně zapomíná, že cereálie patří do toho trsu zdravé přírodní výživy, kterou právě konzumenti marihuany upřednostňují. Od Amerického plaveckého svazu dostal navíc trest v podobě tříměsíčního zákazu startu a ještě přijde o další finance od sponzorů – organizace USA Swimming ho totiž v tomto období nebude vůbec podporovat.
Přitom kdyby si ten samý sportovec dal na tom samém mejdanu pořádnou sklenici tvrdé drogy – kořalky – nedělo by se VŮBEC NIC, i když ta kořalka je řádově nebezpečnější než marihuana. Drogová prevence prostě nestojí na racionálních, ale čistě magických základech.



Další články autora najdete v rubrice Z ÚHLU POHLEDU PLACATÉ ŽELVY (Reflex online)