Příliš horké léto

Poslední dny to není mezi řádky v novinách veselé čtení, skoro jako za komunistů. Policejní prezident se záhy po zavedení bodového systému a zpřísnění postihu řidičů ze strany policie prohání v autě téměř dvoustovkou - a ministr vnitra mu za to údajně domlouvá. Hmmm! Doufám, že Vladislav Husák aspoň uháněl k nějakému akutnímu případu...

. Možná jeho podřízení potřebovali píchnout s odebráním řidičáku někomu, kdo prolétl obcí čtyřiapadesátkou, takže měli ve služební felicii problém ho dostihnout. Nechci to říkat moc nahlas, ale třeba by se mohl konečně dočkat povýšení nyní, když to před časem nevyšlo kvůli monoklu Kateřiny Jacques.
A co Mirek Topolánek, poražený vítěz voleb, který se rozhodl do posledního dechu bojovat za mandáty nás pravicových voličů? Předseda ODS se očividně rozhodl, že spolu všichni naposled vydechneme, ještě než se vůbec nadechneme. Jak jinak si vysvětlit, že stále naivně trvá na mrtvém konceptu vládní trojkoalice, jež nedá dohromady ani své vlastní hlasy, zatímco si vítězný poražený Jiří Paroubek chytře obšlapává situaci ze všech stran? Nechápe snad Topolánek, že jestli chce realizovat aspoň jeden bod ze svého programu, nemusí bez dohody s ČSSD ani marnit čas cestou do Sněmovní a může se jet rovnou koupat? A že zelení nejsou Martin Bursík, ale parta nevyzpytatelných anarchistů, kteří vlastně ani nechtějí vládnout, ale jen být v opozici k jakékoli politické politice?
Nicméně až bude napotřetí sestavovat vládu Paroubek, což je jeho onen „kreativní návrh“, jak se sám stát premiérem, určitě si na rozdíl od Topolánka zajistí spolu s hlasy komunistů i pár hlasů zelených, kteří odjakživa táhnou doleva. Pak si snad Topolánek bude moct konečně vydechnout a poděkovat, jak poctivě naložil s téměř dvoumiliónovým mandátem pravicových voličů.