Video placeholde

Pád domu Usherů: Zakladateli hororu Poeovi moderní kabát sluší, Netflix opět vyhrál Halloween

Edgar Allan Poe je právem považován za zakladatele hororu jako žánru a všichni slavní hororoví autoři vždycky maličko pracují v jeho stínu. Dobrá cesta, jak se takového prokletí zbavit, je poddat se tomu a zpracovat Poeovu tvorbu. Ale jak se dá tahle stokrát omletá látka znovu zpracovat? Mike Flanagan pro Netflix cestu našel.

V posledních letech se stalo téměř tradicí, že v týdnech před Halloweenem vypustí Netflix nejnovější seriálový opus hororového tvůrce Mika Flanagana. A ten má vždycky literární inspiraci. Jeho první dva seriály Haunting of a Hill House a Haunting of Bly Manor šly po odkazu Shirley Jacksonové. Půlnoční mše byl Stephen King. Midnight Club? Christopher Pike. A tentokrát Flanagan sáhl po praotci moderního hororu Edgaru Allanu Poeovi.

To první, co vás na Pádu domu Usherů přirozeně zaujme, je modernizace díla. Ale není to jen změna kulis, jak se občas dělává, Flanagan chce dokonce svým dílem i něco říct. Co, jak se mu to vydařilo a jaké všechny zbraně poeovského arsenálu k tomu využil, si povíme v nejnovějším díle našeho pořadu Seroš X.