Video placeholde

Anima je návrat do zlaté éry rozhlasových her, skvělý příběh a boží herci

Vesnice zmizela. Každý muž, každá žena, každé dítě. Do jednoho. A je na jednom poldovi, aby zjistil, co se v tom zapadákově uprostřed lesů stalo. Líbí se vám tahle Akta X zápletka? Pak budete milovat Audiotéka original Anima. 

Znáte to, jak jste na večírku tak nějak rozkročeni mezi dvěma bavícími se skupinami osob? Takhle se mi stalo, že jsem na party pendloval mezi třemi dvacátníky a skupinkou čtyřicátníků. A právě jsem starší skupině vysvětloval, jak jsem odmalička velký fanda rozhlasových her, když se mě dvacátníci zeptali: “Co to je?” “Dramatický narativní podcast,” odpověděl jsem. Čtyřicátníci zaslechli jen mou odpověď a ptali se, co je to dramatický podcast. “Rozhlasová hra,” vysvětlil jsem.

Tahle anekdota jen svědčí o tom, jak česká audio tvorba ve zlatém věku audia zanevřela na to, co jí tak šlo. Velké výpravné rozhlasové hry, které se u nás točily za socíku. Jasně, pořád se ještě sem tam objeví, ale je to často jen hudba a dva hlasy. Anima je dočista jiné zvíře. Desítky áčkových herců, fenomenální zvuk a ještě skvělejší hudba. A co víc, je toho na Audiotéce deset hodin. Více se dozvíte v novém díle Seroše X.