Video placeholde

Strach a Filip Renč: Proč by dnes asi znovu nenatočil Requiem pro panenku a čím natrhl kolegům prd*l?

Filip Renč je herec, scenárista a režisér. Zaujal již svými studentskými snímky a s velkým ohlasem pak debutoval celovečerním dramatem Requiem pro panenku. Z jeho následné žánrově pestré filmové tvorby bodoval především muzikál Rebelové, romantická komedie Román pro ženy či historický thriller Hlídač č. 47. Natáčí také pro TV a realizuje úspěšné videoklipy. Co je podle Filipa nejtěžší na práci filmového režiséra a proč změnil názor na manželství? To vše se dozvíte v novém díle Se Strachem Nacafe v tomto článku v Prémium+ verzi. 

„Jaký to je takhle vlastně natrhávat prdel kolegům?“ otevírá rozhovor Jiří Strach. „To byl takovej jakoby zázrak, víš. Člověk byl mladej, hodně drzej, sebejistej a vůbec jsem se nedíval nalevo a napravo, jestli to vyjde. Jestli takhle silný téma já zvládnu, nebo nezvládnu. Já jsem o sobě vůbec nepochyboval. Dneska bych do toho možná ani nešel, anebo bych hodně váhal, jestli na to mám to zpracovat,“ vzpomíná Filip Renč na natáčení jeho úspěšného filmu Requiem pro panenku.

A který svůj film má najraději? „Hlídače 47 určitě. Protože on hodně odráží moje stavy a vidění světa,” říká Filip Renč. Následně dodává, co je, podle něj, na práci režiséra to úplně nejtěžší. 

„Je to nejistota. Určitě nejistota vůbec existenční, ekonomická. Je to nejistota, jestli

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!