Video placeholde

Strach a kardinál Duka: Jaký je skutečný příběh Velikonoc a kdy odvolají kardinála z arcibiskupství?

Římskokatolický klerik, 36. arcibiskup pražský a 24. primas český kardinál Dominik Duka přijal pozvání do svátečního dílu Se Strachem Nacafe. Kde leží skutečná evropská hodnota? Kdo byl Jidášem na začátku druhé světové války? Jak se vybírá nový arcibiskup a kdo bude příštím nástupcem svatého Vojtěcha? To vše se dozvíte ve velikonočním díle Se Strachem Nacafe.

“Buď přijmu svobodu jako dar, protekci a privilegium. Anebo přijmu svobodu, jak řekla Madeleine Albrightová při pohřbu Václava Havla, svoboda to je cesta k tomu, abych mohl jednat. To není cíl. A proto to musíme umět říct, o tom se vedla válka, tzv. boj o investituru. Svoboda svědomí je nedotknutelná a nemůže se podrobovat žádné moci,”  říká kardinál Dominik Duka.

Proč je víra v Provence radostná a u nás je spíše zasmušilá? Jaký ze spisovatelů dobře pochopil Jidáše? Jak to, že víme hodně o Velikonocích, ale ve skutečnosti je neznáme? V čem tkví identita lidské přirozenosti? Jak to vypadá s kandidáty na nového arcibiskupa? A proběhne výměna v úřadu již příští sobotu? To vše se dozvíte ve velikonočním díle pořadu Se Strachem Nacafe.

Další díly pořadu Se Strachem Nacafe najdete zde >>>

Se Strachem Nacafe je autorský pořad Reflexu, kde najdete nevšední rozhovory se známými a pozoruhodnými osobnostmi. Moderátorem pořadu je úspěšný český režisér Jiří Strach, který jednou týdně zpovídá svého hosta ve své „domovské“ kavárně na pražské Letné.